|

Kimyasal Ali Halepçe'de idam edilecek

Irak Başbakan Yardımcısı Dr. Berham Salih, lrak Hükümeti'nin idam cezasına çarpıtılan "Kimyasal Ali" lakaplı Ali Hasan El Mecid'in Halepçe kentinde infaz edilmesi konusunda karar aldığını açıkladı.

SÜLEYMANİYE (CİHAN)
00:00 - 14/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 15:33 - 14/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kimyasal Ali Halepçe'de idam edilecek
Kimyasal Ali Halepçe'de idam edilecek

Yaklaşık 182 bin Kürt asıllı Iraklının ölümüne neden olan Enfal operasyonları nedeniyle idama mahkum olan Ali Hasan El Mecid'in Halepçe kentinde infaz edilecek. Halepçe'den gelen bir grupla bugün Süleymaniye'de bir araya gelen Berham Salih, ""Hükümet, Irak Yüksek Ceza Mahkemesi'nin 24 Haziran günü idam cezasına çarpıttığı Kimyasal Ali'nin Halepçe'de infazı için karar aldı" dedi.

Halepçeliler ise El Mecid'in kentlerinde idam edilmesine karşı çıkarak, "Biz intikam peşinde değiliz" dedi. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin sitesi PUKmedia'ya konuşan Halepçe Kimyasal Kurbanları Derneği Başkanı Lokman Abdülkadir, "Kimyasal Ali gibi bir suçlunun Halepçe kentinde idam edilerek "kentimizin topraklarını kirletilmesini istemiyoruz. " dedi. lrak hükümeti'ne seslenen Lokman Abdulkadir, "Ali Hasan El Mecid'i "nerden idam ediyorsanız edin, biz intikam peşinde değiliz" diye konuştu.

Ali Hasan El Mecid, Halepçe'deki Kürtlerin kimyasal silahla öldürülmesini de kapsayan operasyonlardaki rolü nedeniyle idam cezasına çarptırılımıştı.

17 yıl önce