|

Kuzey Irak da güne bombalarla başladı

Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesinin başkenti Erbil güne bomba sesleri ile başladı. Geçtiğimiz hafta bölge Parlamentosu seçimlerini gerçekleştiren Kürt yönetimi, bölgede haftanın ilk günü olan Pazar gününe kenti farklı bölgelerinde patlatıldığı iddia edilen bomba sesleri ile güne başladı.

Çetiner Çetin
00:00 - 29/09/2013 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 29/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kuzey Irak da güne bombalarla başladı
Kuzey Irak da güne bombalarla başladı

Yeni Şafak'ın ulaştığı Polis kaynakları, Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bomba yüklü bir araç patlatıldığını, Emniyet'e yakın yerlerde birkaç patlama sesi daha gelirken, Emniyet Genel Müdürlüğü binası da kurşunlandığı bildirdi.

Kaynaklar, olay yerinden emniyet güçlerinin patlamanın meydana geldiği yeri abluka altına aldığını ve birkaç ambulansın da yaralıları hastaneler taşıdığını bildirdi. Patlamada ölü olup olmadığı ve yaralıların sayısı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Kürt bölgesi Irak'ın en güvenli ve istikrar adası olarak biliniyordu. en son 2007 de Erbil'de patlama olmuştu ancak o günden sonra yoğun güvenlik önemleri alındığı için bir saldırı yaşanmamıştı.

Türk Konsolosluğunda yoğun güvenlik önemleri alındı

2011'de Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde açılan Başkonsolosluk etrafında da youn güvenlik önemleri alındığı öğrenildi.

11 yıl önce