|

Lal Mescid'e kanlı şafak operasyonu

Pakistan'da, 8 gündür kuşatma altında tutulan Lal Mescid'ine dün şafak vakti düzenlenen operasyonda 66 kişi öldü. Camii imamı Gazi'nin de teslim olmak isterken iki ateş arasında kalması sonucu öldüğü kaydedildi

İslamabad
00:00 - 11/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:22 - 10/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Lal Mescid'e kanlı şafak operasyonu
Lal Mescid'e kanlı şafak operasyonu

Pakistan hükümeti, 8 gündür kuşatma altında tuttuğu Lal Mescid'ine dün şafak vakti büyük bir operasyon düzenledi. Başkent İslamabad'da, günlerdir Taliban mensupları ile üniversite öğrencilerinin kontrolünde bulunan Lal Camii ve külliyesine 4 saat süren bir operasyon düzenlendiği bildirildi. Ordu sözcüsü Tümgeneral Vahid Arşad, operasyonda 58 öğrenci ve Taliban üyesinin öldüğünü, 50 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu. Çatışmalarda ayrıca 8 askerin de öldüğü bildirildi. Resmi olmayan rakamlara göre şimdiye kadar ölenlerin sayısı 140'a ulaştı.

MESCİD KAN GÖLÜ

İsmini açıklamak istemeyen Mescidin içerisinden, Pakistan Geo Televizyonu'na açıklama yapan bir direnişçi, ölü sayısının 70'in üzerinde olduğunu söyledi. Direnişçi telefonda yaptığı açıklamada, “Kompleksin içinde her yerde ölüler yatıyor. Birbirimizle iletişim kuramıyoruz çünkü bütün odalarda ve bodrumlarda ölüler var” dedi.

ÖLÜRÜM ÇIKMAM DEMİŞTİ

Operasyonda, imam Abdülraşid Gazi de ölü ele geçirildi. Gazi'nin teslim olmak isterken, güvenlik kuvvetleriyle direnişçiler arasındaki çatışmada ateş arasında kalarak öldüğü bildirildi. Mescid'den ölürüm de çıkmam diyen cami imamı Gazi, direnişten 2 ay önce gazetemize yaptığı açıklamada “İstesek Pakistan'ı kan gölüne çeviririz” demişti.

17 yıl önce