|

Macaristan’ı AB’den atalım!

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, sınırlarına duvar ve tel örgü çeken Macaristan’ın AB'den geçici veya daimi olarak kovulmasını istedi. Avrupa’nın muhafızı olduklarını ileri süren Macaristan dışişleri bakanı Szijjarto da Asselborn’u ciddiye alınmayacak sinirli ve kibirli bir karakter olarak niteledi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:18 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Lüksemburg ve Macaristan dışişleri bakanları birbirine düştü. Önce Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan gibi sığınmacılara duvar ören ülkelerin AB'den geçici veya daimi olarak dışlanması gerektiğini söyledi. AB'nin temel değerlerinin Macaristan tarafından ağır bir şekilde ihlalini kabul edemeyeceklerini belirten Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, “Macaristan gibi her kim savaş sığınmacılarına karşı duvar örerse ya da her kim basın ve adalet özgürlüğünü ihlal ederse AB'den dışlanmalıdır" ifadelerini kullandı. Asselborn, Macaristan'da sığınmacılara neredeyse “hayvan gibi davranıldığını" ifade etti.





MACAR MUHAFIZLAR!


Ardından Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da Lüksemburg'un “Macaristan Avrupa Birliği'nden atılmalı" çağrısına tepki gösterdi. Macar Haber Ajansına (MTI) konuşan Szijjarto, Macarların kimlerle beraber yaşamak isteyeceğine kendilerinin karar vereceğini belirterek, “Macarlar tarih boyunca Avrupa'yı korudu, şimdi de aynısını yapıyor. Macarlar 2 Ekim'de yasa dışı göç, Brüksel'in zorunlu kotası ve Jean Asselborn tipi insanlar hakkındaki fikirlerini beyan edecek. Bu hakkı ne Brüksel bürokratları, ne de Lüksemburg Dışişleri Bakanı alamaz" dedi.





KİBİRLİ NİHİLİST


Asselborn'un, Avrupa'nın güvenliğini ve kültürünü imha etmeye çalıştığını iddia eden Szijjarto, “Bugüne kadar da Jean Asselborn'un ciddiyetsiz bir karakter olduğunu biliyorduk. Brüksel'den sadece birkaç kilometre uzakta olduğu belli; sinirli, kibirli ve azarlayıcı. Macaristan'ı AB'den atmak istiyor ama kendisini ciddiye alınacak siyasilerin arasından çoktan attırdı. Bir nihilist gibi hiç yorulmadan imhaya çalışıyor" diye konuştu.







  1. Felaket tellalı!
  2. AB kotaları çerçevesinde payına bin 290 sığınmacı düşen Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban, Avrupa'da her geçen gün Müslüman sayısının artacağını ve bundan dolayı Avrupa'nın tanınmaz hâle geleceğini iddia etti. Macaristan'da düzenlenecek halk oylamasıyla sığınmacıların AB ülkeleri arasında dağıtılmasını amaçlayan kararın değiştirilmesini hedeflediklerini belirten Orban, şöyle devam etti: ''Bratislava'daki AB zirvesinde de 'naif ve tehlikeli' göçmen politikası yerine gerçekçi, kendini savunma gücünü gösteren sığınmacı politikası konusunda adım atacağım. Brüksel'in politikası, medeniyet felaketine götürüyor. Yavaş ama durdurulamaz bir şekilde Avrupalı değerlerimizi, geçmişimizi kaybedebiliriz.''







#Macaristan
#Lüksemburg
#AB
#Jean Asselborn
8 yıl önce