|

Medvedev, görevini ihmal eden komutanları ordudan attı

Cihan
00:00 - 25/11/2009 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 25/11/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Medvedev, görevini ihmal eden komutanları ordudan
Medvedev, görevini ihmal eden komutanları ordudan

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 10 askerin ölmesine ve 60'a yakın askerin de yaralanmasına neden olan patlamaların gerçekleştiği Ulyanovski şehrinde askeri depoda görevli komutanları ordudan attı. Kremlin'in emri ile görevlerine son verilen dört komutan hakkında soruşturma başlatıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Medvedev ordu ile ilişiğinin kesilmesine karar verdiğ komutanların listesini Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'a iletti. Listede, Rusya Ordusu Başmühendisi Yuri Balhovitin, Savunma Bakanlığı Genel Roket ve Topçu Direktörü Oleg Çikirev, Volga Bölgesi Komutan Yardımcısı Vıçislav Halitov ve Volga Bölgesi Başmühendisi Aleksander Babrakov yer alıyor. Rusya'da Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı'nın birinci yardımcısı olarak görev yapıyor.

Medvedev, Savunma Bakanı Serdyukov'dan olaylarda ihmali bulunan diğer komutanlarla ilgili de gerekli hukuki sürecin başlatılmasını istedi. Medvedev'in Serdyukov'la gerçekleşen görüşmesine Volga bölgesi Kremlin temsilcisi Grigori Rapota, Ulyanovsk Bölgesi Valisi Sergey Morozov, Rusya Donanma Komutanı Vladimir Visotski, ve Askeri Başsavcı Sergey Fridinski de katıldı.

Rusya Hazar Deniz Filosu'na ait askeri depoda 13 Kasım ve 23 Kasım'da meydana gelen iki ayrı patlamada 10 kişi hayatını kaybederken, 20'ye yakın kişi de yaralanmıştı. Medvedev ilk patlamanın ardından tüm askeri depolarda gerekli önlemlerin alınması konusunda talimat vermişti.

13 Kasım'da meydana gelen ilk patlamada 2 asker hayatını kaybederken, 60 kişi de yaralanmıştı. İlk inceleme sonuçlarına göre patlamaların teknik arızalardan kaynaklandığı kaydediliyor. 23 Kasım'da meydan gelen patlamada da 2 komutan ve 6 asker hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

14 yıl önce