|

Moldova'ya Rus ablukası

Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan hükümetin istifa etmesi için Rusya yanlısı muhalefetin tanıdığı sürenin önceki gün dolmasının ardından, muhalefetteki Sosyalist Parti'nin lideri İgor Dodon, protestoların süreceğini ve hafta içinde hükümet binalarının abluka altına alınacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:20 - 29/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Moldova'da köklü reformlara gidilmesi, erken seçim yapılması ve ekonomik krizinden sorumlu tuttukları kurumlarda yönetim değişikliği taleplerinden vazgeçmediklerini açıklayan muhalefet liderleri Andrey Nıstase, İgor Dodon ve Renate Usatıy, başkent Kişinev'de Jolly Alon Oteli'nde basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.



MECLİS'TEN GERİ ADIM


Dodon, "Protestolarda güç kullanılmayacak ancak eylemin dalgası gittikçe yükselecek” dedi. Moldova Parlamento Başkanı Adrian Kandu, hükümeti destekleyen parlamenter çoğunluğun, cumhurbaşkanının meclis değil halk tarafından seçilebilmesi için ülkede referandum düzenlenmesini kabul ettiğini duyururken, referandum talebinin kabul edilmesi hükümet karşıtı protestolarını sürdüren muhalefetin başarısı olarak görüldü.


#Moldova
#Andrey Nıstase
#İgor Dodon
8 yıl önce