|

Nazi tehdidi Alman rutini oldu

Almanya’da NSU, Solingen ve benzeri neonazi davalarına bakan Türk avukatlar organize şekilde tehdit alıyor. 2 kez tehdit edilen Adnan Menderes Erdal, tehditlere alıştıklarını artık farklı bir durum olmazsa suç duyurusunda bile bulunmadıklarını söyledi Serkan Alkan kendisine gelen tehdit maili ile ilgil olarak, “Gönderen hesabın ismi ‘Wehrmacht’ yani, Nazi Almanyası döneminde Alman ordusunun adı” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 02:54 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Serkan Alkan
Serkan Alkan

Almanya’da yabancı düşmanı nazi hücrelerinin hedefi, Türk kökenli ve yabancı uyruklu avukatlar oldu. NSU, Solingen ve benzeri davalara bakan Türk avukatlar, organize şekilde Neo-Nazi çeteler tarafından tehdit ediliyor. Türk avukatlar Seda Yıldız Başer, Mehmet Kaplan, Serkan Alkan ve Adnan Menderes Erdal, çeşitli tarihlerde bu tehditlere maruz kalan isimlerden sadece bazıları. Avukatlar Alkan ve Erdal, yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı.

GÖNDERİCİ: NAZİ ORDUSU

Nefret ve şiddet içerikli mailler aldığını söyleyen avukat Serkan Alkan, mailin geldiği hesabın isminin Nazi Almanyasında Alman ordusunun adı olan ‘Wehrmacht’ olduğunu söyledi. Alkan, “Maillerde ‘Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU 2.0’ ifadesi var. Yani NSU’nun devamı gibi, yeraltı nazi örgütlenmesinin yeni hali gibi” diyerek, tehdit silsilesinin ardında Neo-Nazi örgütlenmesinin yeni bir yapılanması olabileceğine dikkat çekti.

MAHKEMEDEN ÇİRKİN TAVIR

  • Avukat Adnan Menderes Erdal da, Solingen ve NSU davaları sürecinde çeşitli tehditlere maruz kaldığını anlattı. Almanya’da bir Türk olarak mahkemelerde yaşadığı sorunları da gündeme getiren Erdal, “Davalarda ifade alındıktan sonra avukatlar soru sorar. Soru sormaya çalıştığımızda hakim ve savcılar ayağa kalkıp müdahale ediyor. Olayı aydınlatacak soruları soramıyoruz. Biz Almanya’daki Türk avukatlar bu tür baskılara alıştık açıkçası” dedi.
#Neo-Nazi
#Almanya
#Avukat
#Adnan Menderes Erdal
#Serkan Alkan
5 yıl önce