|

Onbinler tek yürek

Yeni Zelanda’da, Nur ve Linwood camilerindeki terör saldırılarında yaşamını yitiren 50 kişiyi anmak için program düzenlendi. Programa katılan on binlerce kişi, şehitler için dualar okudu.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 23:44 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Anma programına farklı etnik köken ve inançlara sahip yaklaşık 40 bin kişi katıldı.
Anma programına farklı etnik köken ve inançlara sahip yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde, 15 Mart’ta cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için kentteki Hagley Park’ta anma programı düzenlendi.

Nur ve Linwood camilerindeki terör saldırılarında yaşamını yitiren 50 kişi için Christchurch’te düzenlenen anma programına farklı etnik köken ve inançlara sahip on binlerce kişi katıldı.

DUALAR OKUNDU

Yetkililer, Nur Camisi yakınlarındaki Hagley Park’ta öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde de devam eden programa yaklaşık 40 bin kişinin katıldığını tahmin ettiklerini belirtti.

Duaların edildiği, konuşmaların yapıldığı programda, terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişinin isimleri okundu.

YAKINDA YÜRÜMEYİ ÜMİT EDİYORUM

Terör saldırısından yaralı kurtulan Türk vatandaşı Mustafa Boztaş, tekerlekli sandalyeden izlediği programda, “
Toplumun, bizi önemsediğini ve hepimizin bir olduğunu göstermek adına toplandığını görmek güzel
” dedi.

Nur Camisi’ndeki terör saldırısında vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralanan Boztaş, yakında tamamen yürüyebilmeyi ümit ettiğini dile getirdi.

BUNU YALNIZCA SEVGİ YAPABİLİR

  • Terör saldırısında biri eski diğeri mevcut iki öğrencisini kaybeden Cashmere Lisesinin okul temsilcisi Okirano Tilaia, yaptığı konuşmada, Amerikalı aktivist ve insan hakları savunucusu Martin Luther King Jr’nin “Karanlık karanlığı defedemez, bunu sadece ışık yapabilir. Nefret nefreti defedemez, bunu yalnızca sevgi yapabilir” sözlerine yer verdi.
#​Yeni Zelanda
5 yıl önce