|

Önce minare şimdi peçe

Minareyi yasaklayan İsviçre, bu kez kadınların giyim kuşamları hakkıda hüküm vermeye hazırlanıyor. Parlamentonun alt kanadı kamuya açık yerlerde peçe takılmasını yasaklayan tasarıyı onayladı

Dış Haberler
00:00 - 30/09/2011 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 30/09/2011 Cuma
Yeni Şafak
Önce minare şimdi peçe
Önce minare şimdi peçe

Dünyayı ayağa kaldıran tartışmalı bir kararla minare yapımını yasaklayan İsviçre, aldığı tüm demokrasi-insan hakları eleştirilerine rağmen, geri adım atmak yerine, daha da ileri giderek kamuya açık yerlerde kadınların peçe ve yüzü örten çarşaf vb giysileri yasaklama yolunda ilk adımı attı. Karar parlamentonun alt kanadında, “maskeler kalksın” sloganı altında kabul edildi. Kararın yasalaşması için parlamentonun üst kanadında da oylanması gerekiyor. Aşırı sağcı vekil Oskar Freysinger, yasağın toplu taşıma araçları için de geçerli olacağını öne sürdü.

PEÇELi CUMHURBAŞKANI ADAYI

Yüzü kapatan giysileri yasaklayan ilk Avrupa ülkesi Fransa olmuştu. Fransa'yı Belçika ve Hollanda takip etmişti. Fransa'da ilk kez geçtiğimiz hafta burka giyen bir kadın para cezasına çarptırılırken önümüzdeki yıl Fransız cumhurbaşkanlığına adaylığını koyanlardan biri de burkalı bir kadın. Kenza Drider isimli Müslüman kadın, peçe yasağına karşı sesini bu şekilde duyurmayı hedefliyor.



13 yıl önce