|

ÖSO’ya bağlı 30 grup birleşti

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 30 alt grup, Türkiye'nin de desteği ile “Milli Ordu” adı altında birleşti. Geçici hükümetin Başbakanı Hatab, 22 bin kişilik ordunun Fırat Kalkanı bölgesini PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden koruyacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2017 Pazar
Güncelleme: 01:18 - 31/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
30 alt grubun “Milli Ordu” adı altında birleştiğini açıkladı
30 alt grubun “Milli Ordu” adı altında birleştiğini açıkladı

Suriye Geçici Hükümeti, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı yaklaşık 30 alt grubun “Milli Ordu” adı altında birleştiğini açıkladı. Geçici hükümetin Başbakanı Cevad Ebu Hatab, Halep’e bağlı Azez ilçesinde grupların liderleriyle bir araya geldi. Hatab, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından “Milli Ordu”nun kurulduğunu duyurdu. Hatab, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikli amaçlarının Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenli hale getirilen bölgeyi ellerinde tutmak ve Esed rejimi ile DEAŞ, PKK/PYD gibi terör örgütlerine karşı durarak halkı savunmak olduğunu söyledi.

SURİYE’YE YAYILACAK

Proje ile 3 kolorduyu birleştirdiklerini, şu an itibarıyla toplam 22 bin askere sahip olduklarını ifade eden Hatab, şunları kaydetti: “1. Kolordu Türkiye’de eğitim alanlar. 2. ve 3. kolordu ise yaklaşık 30 gruptan oluşuyor. Bizim için en önemli husus, bütün bölgeyi tek bir ordu haline getirmek. Bu da Türkiye’nin desteğiyle olur.” Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı’ndan bugüne kadar her alanda insanlara destek olduğunu anlatan Hatab, bu konuda Türkiye’ye minnettar olduklarını dile getirdi. Geçici hükümetin Genelkurmay Başkanı Albay Heysem Efeysi de “Milli Ordu”nun 3 kolordunun birleşmesi sonucu oluştuğunu söyledi. Efeysi kurulan ordunun ilerleyen günlerde tüm Suriye’yi kapsayacağını söyledi.

#ÖSO
#Suriye
#Özgür Suriye Ordusu
6 yıl önce