Pensilvanya'dan mesaj mı getirdi

Osman Özgan
00:00, 29/01/2021, CumaG: Güncelleme: 04:29, 29/01/2021, Cuma
Yeni Şafak
Pensilvanya'dan mesaj mı getirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ersin Şimşek’i 30 Eylül 2020’de parti merkezinde misafir etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, muhafazakar seçmene şirin görünmek için görüştüğü Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ersin Şimşek’in tuhaf bağlantıları çıktı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’da en güvendiği adamı Osman Şimşek’in kardeşi olan Ersin Şimşek, 15 Temmuz’dan hemen önce ABD’ye gidip 27 Temmuz’da dönmüş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 30 Eylül 2020’de parti genel merkezinde misafir ettiği Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ersin Şimşek’le ilgili dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı.
Kılıçdaroğlu’na Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye eden ve birlikte poz veren Ersin Şimşek’in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en yakınında bulunan Mollalar Grubu içerisinde yer alan ayrıca özel kalemi olarak da görev yapan Osman Şimşek’in kardeşi olduğu öğrenildi.

15 TEMMUZ’DA ABD’DE

Alınan bilgiye göre, bir dönem garson ve vale olarak çalışan Ersin Şimşek’in, buna karşın yurt dışına çıkış kaydının bir hayli fazla olması dikkat çekti.
Şimşek’in 30’un üzerinde yurt dışı çıkış kaydığı olduğu belirtildi. En dikkat çeken yurt dışı kaydı ise 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce ABD’ye gitmesi.
Şimşek’in, 7 Temmuz 2016 tarihinde ABD’ye gittiği ve 27 Temmuz’da ülkeye döndüğü kaydedildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/29/04/25/resized_31ef8-52f63e2fosmansimsek.jpg

AİLE BOYU FETÖ’CÜ

  • Ersin Şimşek’in, Osman Şimşek gibi diğer kardeşlerinin de FETÖ’de kritik görevler üstlendiği öğrenildi. Şimşek’in Almanya’da yaşayan abisi Halil Şimşek’in Avrupa genelinde konferanslara ve büyük mütevelli toplantılarına sohbet vermek için katıldığı belirtildi.
    Yine Şimşek’in diğer abilerinin de FETÖ kurumlarıyla irtibatı olduğu ve elebaşının talimatının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı ifade edildi.

BAĞLANTILARI DİKKAT ÇEKTİ

Ersin Şimşek’in bağlantıları da dikkat çekici. Şimşek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İYİ Parti’deki birçok isimle yoğun irtibatının olduğu öğrenildi.
Şimşek’in eşi Hilal Şimşek de, 2014 yılında örgüt talimatı üzerine Bank Asya’da hesap açtırıp 20 bin lira yatırdı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/29/04/26/resized_52add-2fe36c70kemal1.jpg

KUR’AN VE BAYRAK HEDİYE ETTİ

  • Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ersin Şimşek’in kabulüne ilişkin fotoğraflar CHP’nin internet sitesinde de yer alıyor. Ayrıca sitedeki açıklamada,
    “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyeleri ile video konferans toplantısında bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantıda hazır bulunan Dernek Başkanı Ersin Şimşek’e Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını hediye etti. Görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi”
    deniliyor. Öte yandan Şimşek, bazı üyelerinin “Fişleniriz” kaygısıyla daveti reddettiğini iddia ederek algı operasyonu yapmıştı.

Elebaşının kara kutusu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olan ve Mollalar Grubu içerisinde yer alan Osman Şimşek hakkında “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan yakalama kararı bulunuyor.
Osman Şimşek, Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde yaşıyor ve çiftliğin sorumluları arasında yer alıyor.
Gülen’in bizzat yetiştirdiği ve en güvendiği adamlarından olduğu belirtilen Osman Şimşek, aynı zamanda elebaşının örgüt tabanına yönelik çeşitli mesajlarının ve videolarının yayınlandığı “Herkül” isimli sitenin de editörü.

İRTİBATI SAĞLIYOR

  • Yine farklı illerde yürütülen soruşturmalara yansıyan ifade ve araştırmalara göre, Osman Şimşek’in örgütün sosyal medya imamlarından olduğu belirtiliyor.
    Ayrıca örgütün üst yönetimi ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı ve koordinasyonu sağladığı kaydedilen Şimşek’in, Gülen’den aldığı emir ve talimatları başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelerdeki üst düzey FETÖ mensuplarına ilettiği ifade ediliyor.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026