|

'PKK için kararlı adım lazım'

İngiltere Savunma Bakanı Des Browne, terör örgütü PKK'nın önünü kesmek için sağlam ve kararlı adımların atılması gerektiğini söyledi.

Aa
00:00 - 1/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 18:31 - 1/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
'PKK için kararlı adım lazım'
'PKK için kararlı adım lazım'

Temaslarda bulunmak üzere Irak'a gelen İngiltere Savunma Bakanı Browne, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmeden sonra Erbil kentinde düzenlenen ortak basın toplantısında Browne, görüşmede Irak ve bölgenin durumunu ele aldıklarını kaydetti. "Şimdiye kadar 7 kez Irak'ı ziyaret ettim ve ilk kez Kürdistan'ı ziyaret ediyorum" diyen Browne, bu ziyareti biraz geç kalınmış bir ziyaret olarak gördüğünü söyleyerek, şöyle devam etti: "Bizler Irak'ta Kürtlerin asayişi sağlamadaki rolünü konuştuk. Ayni zamanda PKK eylemleriyle ilgili son durumu görüştük. Ana konumuz beraberce terörizmi ve terörü kınamak oldu. Görüşmede, savaş veya güç kullanarak bir şeyin çözülmeyeceğine karar verdik. Barışçıl yöntemler ve diyalog sorunları çözer ve herkesin çıkarına olur. Bu Irak yönetiminin de görüşüdür. Dün de onlarla görüştük. PKK'nın önünü kesmek için sağlam ve kararlı adımların atılması lazım." Barzani de, Browne'nun ziyaretinin İngiltere'nin Irak'a verdiği önemi gösterdiğini söyleyerek, ziyaretin kendileri için fırsat olduğunu ifade etti.

Fikir alışverişinde bulunmak, özellikle de ikili ilişkiler ve Türkiye ile olan sorunun ele alınması bakımından ziyaretin yararlı olduğunu belirten Barzani, "Bu bölgeye zarar verecek bir şeylerin yapılmaması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözümlenerek sonuçlanması konusunda hemfikiriz" dedi.

17 yıl önce