|

PKK Münbiç'ten çıkmaz

ABD’li generaller, PKK’nın Kandil kadrosuyla samimi pozlar verirken bir yandan da teröristlerin Münbiç’i terk edeceğini ileri sürüyor. ÖSO üyesi Ebu Faysal ise örgütü bölgeden atmak için ‘savaş’tan başka seçenek olmadığını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 الأحد
Güncelleme: 01:57 - 29/07/2018 الأحد
Yeni Şafak
ABD’li generaller, PKK’nın sözde Münbiç sorumlusu Şirvan Derviş ve diğer teröristlerle buluştu.
ABD’li generaller, PKK’nın sözde Münbiç sorumlusu Şirvan Derviş ve diğer teröristlerle buluştu.

PKK terör örgütü, Şam'da Esed rejimiyle masaya oturup Münbiç'i pazarlık konusu yaparken, ABD'li 4 general de kente gelerek örgüt elebaşılarıyla buluştu. İşgal altındaki Halep'e bağlı Münbiç ilçesinde PKK heyetini ziyaret eden ABD'li generaller, cephe hattını gezdi. ABD'liler, tamamı PKK'lılardan oluşan Münbiç Yerel Meclisi üyeleriyle örgüt paçavraları önünde toplantı gerçekleştirdi. Suriye PKK'sının Münbiç ve Fırat'ın batısını terk edeceği yönünde Türkiye'ye söz veren Washington'un örgütle dirsek teması sürerken, ÖSO komutanlarından Adnan Ebu Faysal, sahadaki son durumu Yeni Şafak'a değerlendirdi. Münbiç halkının PKK'ya öfke duyduğunu ifade eden Faysal, bölgede boykot ve protestoların sürdüğünü hatırlattı. ABD tarafından dile getirilenlerin aksine, PKK'lı teröristlerin Münbiç'i savaşsız terk etmeyeceğini belirten Faysal, bölgedeki teröristlere yönelik muhtemel operasyona hazır oldukları mesajı verdi.


SAVAŞSIZ ÇEKİLMEZLER

"Bizler bu karanlık yapıyla savaşmaya hazırız" diyen Faysal, örgütün medya yoluyla herkesi aldatmaya çalıştığını, PKK'nın Münbiç'ten çekilmediğini ve savaşsız çekilmeyeceğini kaydetti. Türkiye ile ittifak halinde gelişmeleri takip ettiklerini, tüm askeri hazırlığın yapıldığını dile getiren Faysal, "Afrin Harekâtı sonrası moral-motivasyon olarak üst seviyedeyiz.


ABD bir yandan Türk birlikleriyle ortak devriye görevi ifa ediyor, diğer yandan 4 generalini PKK'nın Kandil kadrosundan Şervan Derviş'le teftişe gönderiyor" diye konuştu.


REJİMLE İTTİFAK HALİNDE

Terör örgütü PKK, örgüt siyasi kanadından İlham Ahmed liderliğinde kurulan heyetle Şam yönetimiyle de görüşmelere devam ediyor. PKK heyetinin yapılan görüşmeler çerçevesinde Tışrin, Tabka, Baas barajları ve Yarubiye, Semelka, Fiş Habur sınır kapılarını Esed rejimine devretmeyi kabul ettiği belirtiliyor. Petrol bölgelerinin işletimi ve petrolün satışına dair pazarlıklar ise sürüyor. Öte yandan PKK heyetinin, Esed rejimine Afrin, Kamışlı, Ayn İsa, Malikiyye bölgeleri başta olmak üzere işgal altında tuttuğu yerler konusunda Türkiye'ye karşı işbirliği ve ortak faaliyet yürütme teklifinde bulunduğu öğrenildi.

#PKK
#Münbiç
#Terör
٪d سنوات قبل