|

PYD/PKK'ya ait her taşın altından McGurk çıkıyor

PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan Talal Silo'nun yaptığı açıklamalarda yine o isim öne çıkıyor. Tüm fikirlerin Brettt McGurk'a ait olduğunu söyleyen Silo, terör örgütlerine lojistik destek sağlanması ve silah yardımı yapılmasının ardında da McGurk'un olduğunu belirtiyor.

Yeni Şafak
11:26 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:06 - 2/12/2017 Cumartesi
Terör örgütü PYD/PKK'ya yapılan silah mühimmatının arkasında Brett McGurk var.
Terör örgütü PYD/PKK'ya yapılan silah mühimmatının arkasında Brett McGurk var.
Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan Talal Silo, ABD'nin silah yardımlarının iç yüzünü anlattığı röportajında, ABD'nin SDG'ye teslim etme görüntüsü altında
PYD/PKK'ya çok büyük miktarda ağır silah verdiğini
söyledi.
Tüm fikirlerin
Brett McGurk
tarafından ortaya atıldığını belirten Silo, Rakka operasyonu sırasında McGurk'un Arap Koalisyonu adında bir güç kurulmasını istediğini söyledi.


Silo'ya göre Arap Koalisyonu'nun görevi sadece silahları teslim almaktı. Nitekim çok büyük miktarlarda silah alındı. Ama Kürtler dışındaki Arap, Türkmen ve Süryanilere sadece hafif silahlar dağıtıldı. Silo, "Koalisyonun adı Arap'tı ancak Arapların hiçbiri şeyi yoktu. Deyrizor askeri meclisi de sadece imza atıyor." ifadelerini kullandı.

"Silahların PKK ve YPG'ye gittiğinden emindik"
Silo'ya göre ABD'nin bundan haberi vardı ve tiyatroyu kendileri istedi.
Tüm bu oyunlar, bir gün bu silahların PKK'ya ulaştırıldığının ortaya çıkmaması için yapıldı.
Ancak Silo, kendilerinin bu gelişmiş silahların PKK ve YPG'ye gittiğinden emin olduklarının altını çizdi.


  • McGurk, iki kanlı terör örgütüne silah ve lojistik destek sağladı
  • ABD- DEAŞ-PKK ittifakı sonrası Suriye’nin Rakka kentindeki teröristler ABD’nin bölgedeki operasyonlarını yöneten sömürge valisi Brett McGurk’ün politikaları doğrultusunda güvenli noktalara götürüldü. ABD güdümünde faaliyet gösteren iki kanlı terör örgütüne hem silah hem lojistik destek sağlayan McGurk’ün Türkiye’deki pek çok terör eyleminini organize eden teröristlere arka çıkması, ülkemizdeki terör mağdurlarını da harekete geçirdi. DEAŞ ve PKK tarafından çocukları, anne babaları şehit edilen, sakat bırakılan pek çok mağdur, teröre verilen örtülü desteğin cezasız bırakılmamasını istiyor. ABD’nin PKK’ya açıkça desteğine dikkat çeken terör mağdurları, “Hukuki açıdan destek verilirse her türlü yasal hakkımızı kullanırız” diyor.
#Brett McGurk
#PKK
#YPG
#ABD
#Talal Silo
#Silah
6 yıl önce