|

Sınırda tuhaf casusluk

Yunan güvenlik güçleri, Türkiye sınırında bir Yunan astsubay ile bir İngiliz vatandaşını yakalandı. Üzerlerinden askeri noktalar ile mayınlı bölgelerin fotoğrafı çıkan iki şüpheli casusluk şüphesiyle tutuklandı. Astsubay İmathia Aleksandria’nın Helikopter Eğitim Merkezi’nde görev yaptığı ve 2 günlük izin aldığı açıklandı.

M. Şakir Saraç
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:09 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Gözaltına alınan Yunan askerinin Helikopter Eğitim Merkezi’nde görevli olduğu ortaya çıktı.
Gözaltına alınan Yunan askerinin Helikopter Eğitim Merkezi’nde görevli olduğu ortaya çıktı.

Türkiye-Yunanistan sınırı tuhaf bir casusluk olayına sahne oldu. Alınan bilgiye göre Yunanistan'da görevli bir astsubay ile İngiltere vatandaşı bir kişi, Türkiye sınırına yakın bölgede gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada askeri noktalar ile mayınlı bölgenin fotoğrafları çıktı.

MAYINLI BÖLGELERİ ÇEKTİLER

29 yaşındaki Yunan astsubayın İmathia Aleksandria bölgesinde Yunanistan Kara Kuvvetleri'ne ait Helikopter Eğitim Merkezi'nde görevli olduğu ve iki günlük izin alarak İngiliz vatandaşıyla bölgeye gittiği belirtildi. İki şüpheli casusluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin neden mayınlı bölgelerin resimlerini çektiği sorgularında ortaya çıkacak.

KRİZE SEBEP OLMUŞTU

  • Daha öncede Meriç bölgesinde, sınıra yakın noktada Türk devriyeleri tarafından yakalanan iki Yunan asker çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 2 Mart 2018'de sınırı geçtikten hemen sonra gözaltına alınan biri teğmen, biri astsubay iki Yunan askeri, "askeri casusluğa teşebbüs etmek" ve "askeri yasak bölgeye girmek" suçlarından tutuklanmıştı. Sınırda cep telefonlarına görüntü kaydettiği belirlenen Yunan askerleri ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürmüştü. İki asker 15 Ağustos'ta 2018'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
#Yunanistan
#İngiltere
#Casus
#İmathia Aleksandria
5 yıl önce