|

Sırayla ölümü bekliyoruz

Gazze’deki sivillerin yeni kabusu keskin nişancılar. Nuseyrat Kampı'ndan güvenli yer bulmak için ayrılan Dua Cahcouh isimli kadın, 3 çocuğunun gözleri önünde keskin nişancılar tarafından katledildi. Eşi Mahir Cahcouh, Yeni Şafak’a, “İşgalciler ruhumu benden söküp aldı. Çocuklarımın gözleri önünde anneleri şehit edildi. Şu an hiç konuşmuyorlar ve ben ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. Cahcouh sırayla ölümü beklediklerini söyledi.

Rabia Şenol
04:00 - 10/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 01:17 - 10/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Mahir Cahcouh, Dua Cahcouh.
Mahir Cahcouh, Dua Cahcouh.

İsrail’in saldırıları nedeniyle yerle bir olan Gazze Şeridi’nden çıkmaya çalışan siviller, keskin nişancılar tarafından tek tek vuruluyor. Geçtiğimiz günlerde Nusayrat kampındaki evinden göç etmek zorunda kalan Dua Cahcouh ve 3 çocuğu güvenli bir yer bulma umuduyla yollara düştü. Kamptan ayrılarak Gazze’nin güneyine doğru yolan çıkan aile, Zavaida bölgesindeki akrabalarının arazisine gitti. Burada elindeki birkaç parça erzakla çocuklarına yemek hazırlarken keskin nişancıların hedefi oldu. Genç kadın 3 çocuğunun gözleri önünde hayatını kaybetti.

GÜVENLİ YER ARIYORDUM

Bombardımandan kurtulmak için kamptaki evden ayrıldıklarını söyleyen eşi Mahir Cahcouh, “Ben o gün eşimin ve çocuklarımın yanında değildim. Yaşamamız için güvenli bir yer arıyordum, eşim çocuklarımıza yemek yaparken keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Cuma sabahı işgalciler ruhumu benden söküp aldılar” dedi. Yaşanan olayın korkunç olduğunu vurgulayan Baba Cahcouh, “Çocuklarımın gözleri önünde anneleri şehit edildi. Onların psikolojisini düşünebiliyor musunuz... Şu an hiç konuşmuyorlar ve ben ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.

YENİ KABUSUMUZ OLDULAR

Gazze’nin yeni kabusunun keskin nişancılar olduğunu vurgulayan Cahcouh, “Burada artık her sokakta keskin nişancılardan dolayı şehit olan sivilleri görüyoruz. Kimi gözümüzün önünde keskin nişancılar tarafından katlediliyor, kimi ise çocukların gözü önünde. Gazze’de sadece füze ya da bombalarla insanları öldürmüyorlar. Şu an yeni kabusumuz keskin nişancılar. Özellikle kadın ve çocukları hedef alıyorlar. Eşim sadece çocuklarına yiyecek hazırlıyordu, onlara ne yapmış olabilir ki. İşgal güçleri gözüne kestirdiği insanı direkt öldürüyor. Bu katliamın durdurulması gerekiyor” şeklinde anlattı.

SIRAYLA ÖLÜMÜ BEKLİYORUZ

Eşinin şehadet haberini aldığından beri çok zor anlar yaşadığını ifade eden Cahcouh, “Burada kimse şehitlerinin ardından yaslarını tutamıyor. Hepimiz ölümü sırayla bekliyoruz. En değerli varlığım ve çocuklarımın annesinin şehadeti kabul olsun, cennette hep birlikte yaşayacağız. Ardında bıraktıklarına sahip çıkacağım. Acılarımız ne kadar fazla olsa da bu topraklara canımız ve kanımız feda olsun. Bizler toprağımızı terk etmeyeceğiz, savunmasız bir Filistinli kadını katleden korkak işgalciler, bir gün bu toprakların Filistinliler tarafından özgürleştirildiğini görecek” ifadelerini kullandı.



#Gazze
#Filistin
#Soykırım
4 ay önce