|

Sunday Times: Türkiye Libya'da kilit oyuncu

İngiliz Sunday Times gazetesi, Türkiye'nin Libya'daki operasyonun niteliğine yönelik siyasi mücadelede kilit oyuncu olarak belirdiğini yazdı.

00:00 - 28/03/2011 Pazartesi
Güncelleme: 11:36 - 28/03/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Sunday Times: Türkiye Libya'da kilit oyuncu
Sunday Times: Türkiye Libya'da kilit oyuncu

Bu değerlendirme, gazetenin Ecdebiye'deki muhabiri Hala Jaber ile Libya'nın başkenti Trablus'taki muhabiri Miles Amoore'ın haberinde yer alıyor.


Haberde, Müslüman bir ülke olan NATO'nun kilit üyelerinden Türkiye'nin Kaddafi'ye karşı yürütülen operasyonların boyutu hakkında kaygılı olduğu aktarılıyor.


BBC Türkçe'nin haberine göre; Sunday Times, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başta Libya'da bir NATO müdahalesinin düşünülemeyeceğini söylediğini hatırlatmış.


Gazete, Türkiye'nin işbirliğinin hayati önem taşıdığını zira Amerika Birleşik Devletleri'nin operasyonun komutasını NATO'ya devretmek istediğini, ittifakın da ancak oybirliğiyle karar alabileceğini belirtiyor.


Hague iki kez Davutoğlu'nu aradı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Libya'ya yönelik hava saldırılarının başlaması öncesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aramış, iki bakan telefonda bir saat koalisyonun planlarını tartışmıştı.


William Hague Çarşamba günü de yeniden Davutoğlu'nu arayıp, Türkiye'yle Fransa arasındaki anlaşmazlığı gidermeye çalışmış.


Sunday Times, Fransa'nın Kaddafi güçlerine karşı daha fazla hava saldırıları düzenlenmesini istediğini, bunun bedelinin ise daha kapsayıcı bir anlayış olduğunu vurguluyor.


Bu çabalar kapsamında, Türkiye Salı günü Londra'da yapılacak konferansa davet edildi.


İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in 40'a yakın ülkeden temsilcileri ağırlayacağı konferansta Libya'da izlenecek strateji tartışılacak.


13 yıl önce