|

Suriye’ye ortak yardım fonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde Halep’ten İdlib’e tahliye edilen siviller için 10 bin çadır kapasiteli çadır kentin kurulma işlemine hız verildi. Şu ana kadar 4 bin çadırın kurulduğu bölgeye 45 bin sivil yerleştirildi. Türk Kızılayı öncülüğünde Katar ve Suudi Arabistan'da bulunan kuruluşlar aracılığıyla büyük bir yardım fonu oluşturulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriye için yapılan yardımlar kapsamında, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 2 bine yakın TIR insani yardım taşıdı.
Suriye için yapılan yardımlar kapsamında, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 2 bine yakın TIR insani yardım taşıdı.

İran komutasındaki milisler ile Esed rejim güçlerinin katliamları sonrasında doğu Halep'ten çıkarılarak muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e ulaşan Halepliler için 10 bin çadır kapasiteli çadır kentin kurulma işlemleri devam ediyor. Ayrıca, Türk Kızılayı'nın devam eden yardım kampanyaları kapsamında Suriyeli sivillere bin 694 TIR'lık insani yardım malzemesi ulaştırdı. Öte yandan Türk Kızılayı, Katar ve Suudi Arabistan'da bulunan bazı kuruluşlarla biraraya gelerek Suriye'ye gönderilecek yardımlar için büyük bir fon anlaşması imzalanacağı öğrenildi.



BİN 694 TIRLIK YARDIM YAPTIK


Türk Kızılayı'nın Suriye'de yaşanan insanlık katliamının ilk gününden itibaren bölge halkının yanında olduğunu söyleyen Kınık, “ Vatandaşlarımızın katkılarıyla bin 694 TIR'lık insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırıldı. Yaklaşık 23 Milyon Türk Lirası nakit bağış toplayarak yardıma muhtaç Suriyelilere ulaştırıyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalar kapsamında Katar ve Suudi Arabistan'da bulunan kuruluşlarla birlikte Suriye'deki sivillere yönelik bir yardım fonu oluşturacağız. Önümüzdeki günlerde kuruluşlarla tekrardan bir araya gelerek anlaşma için imza atacağız. Bu sayede yapılacak yardımları daha kapsamlı ve düzenli hale getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.



BİN DÖNÜM ALANA 10 BİN ÇADIR


İdlib'de bin dönüm üzerine kurulan çadır kente 10 bin çadırın kurulacağını belirten Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “ Şu ana kadar Türk Kızılayı öncülüğünde bölgeye 4 bin çadır kuruldu. Halep'ten tahliye edilen yaklaşık 45 bin kişi kurulan çadırlara yerleştirilerek kış aylarının soğuğundan korunmuş oldular. Kalan çadırların kurulması için AFAD öncülüğünde çadır kent kurulması planlanan bölgenin altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bu çadırlar o bölgeye nakledilecektir” dedi.






#Halep
#İdlib
#Çadır kent
7 yıl önce