|

Suriye''ye saldırıya yeşil ışık

Suriye''ye yönelik olası bir müdahaleye dair NATO''dan ilk kez olumlu bir açıklama geldi. İttifak''ın Avrupa Komutanı Stavridis ''Operasyonel seçeneği değerlendiriyoruz ve Libya''da olduğu gibi angajmana girmeye hazırız''' dedi.

Washington
00:00 - 21/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 21/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye''ye saldırıya yeşil ışık
Suriye''ye saldırıya yeşil ışık

Amerikan Senatosu''nun Silahlı Hizmetler Komitesi''ndeki bir oturum, Suriye konusunda kritik açıklamalara sahne oldu. Cumhuriyetçi Senatör John McCain''in sorularını yanıtlayan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Oramiral James Stavridis, İttifak''ın Suriye''de olası bir askeri mevcudiyete dair ihtimal planlamaları yaptığını ve Libya''da olduğu gibi bir askeri angajmana girmeleri yönünde talep gelmesi halinde buna her zaman hazır olduklarını söyledi.

UÇUŞA YASAK BÖLGE Mİ!

Suriye''deki durumun gittikçe kötüleştiğini, 70 bin kişinin öldüğünü, milyonlarca sığınmacının ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını, 2,5 milyon kişinin de ülke içinde yer değiştirdiğini ifade eden Stavridis, '''Korkunç iç savaşa ufukta bir son gözükmüyor''' diye konuştu. Stavridis, NATO üyesi ülkeler içinde, '''uçuşa yasak bölgenin hayata geçirilmesi, Suriye muhalefetine silah desteği verilmesi, silah ambargolarının yürürlüğe konulması''' gibi seçeneklerin tartışıldığını ancak bunların NATO''nun genel yaklaşımı şeklinde bir hale henüz gelmediğini belirtti. NATO Komutanı, Türkiye''ye yerleştirilen Patriotların Suriye uçaklarını düşürecek şekilde konumlandırılabileceğini de söyledi. Stavridis , ''Türk yetkilileri, Patriotların savunma amaçlı kullanılmasına önem veriyor. Sanırım, bir çeşit kazara bir vaka yüzünden Suriye''deki çatışmanın içine sürüklenmek istemiyorlar''' ifadesini kullandı.


11 yıl önce