Tedaviye geldiler kefenle çıktılar

Hatice Saka
00:00, 14/06/2021, PazartesiG: Güncelleme: 05:01, 14/06/2021, Pazartesi
Yeni Şafak
Tedaviye geldiler kefenle çıktılar
Saldırıda hayatını kaybedenler toprağa verildi.

Terör örgütü PKK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği korkunç saldırıda hastanenin anestezi uzmanı Emin Koşo ile yaralılara yardım için gelen kurtarma ekibinden Enver Al-Daher ile Macid Kubaiş de hayatını kaybetti. Şifa Hastanesi Müdürü Hüsam Hamdan, Yeni Şafak’a, tedaviye gelen masum insanların hastaneden kefenle çıktığını anlattı.

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin Afrin’deki hastaneye düzenlediği saldırıda ölü sayısı 14’e çıktı. Yaralıların sayısı da 32 olarak açıklandı.
Vahşi saldırıda hastanenin anestezi uzmanı Emin Koşo ile ilk saldırı sonrası yaralılara yardım için gelen Şafak kurtarma ekibinden Enver Al-Daher ile Macid Kubaiş de hayatını kaybetti.
Diğer ölenlerden 3’ünün hastane çalışanı, 6’sının kadın, 2’sinin ise bebek olduğu öğrenildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/14/05/01/resized_249f1-f3e230aecenaze2.jpg

VAHŞİ VE ACIMASIZ BİR SALDIRI

  • Gazetemize konuşan Şifa Hastanesi Müdürü Hüsam Hamdan, şunları anlattı: “Saldırıları ilk önce hastanenin çevresinde başlattılar. Daha sonra hastane hedef alındı. Bombalardan ilki doğum ve yenidoğan servisinin olduğu katı, ikincisi ise acil servisi vurdu. Acımasız, vahşice işlenen bir terör saldırısına uğradık.
    Yeni doğmuş bebekleri, kadınları, hastaları ve burada çalışan insanları katlettiler. Hastane kullanılamaz hale geldi. Yaralıları başka bir hastaneye taşıdık.

HASTA ÖLDÜREN TERÖRİSTTİR

“Füze düşmesi nedeniyle, acil bölümü, poliklinikler, doğumhane, ameliyat kısmı ve hastaneye ait hizmet binaları zarar gördü.
Saldırı ile hastaneyi vurarak masum ve korumasız insanları hedef aldılar. Hastane çalışanlarımızdan şehit ve yaralılarımız var.
Ücretsiz tıbbi hizmet veren hastaneye saldırı düzenlemek, alçak bir terör örgütü saldırısıdır. Tedaviye gelen masum insanların hastaneden kefenle çıkmasına sebep olan, teröristtir.”
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026