|

Teksas'taki kar felaketine rağmen Senatör Cruz tatile çıktı: İstifası isteniyor

ABD'nin Teksas eyaletinde görülen soğuk hava yaşamı felç etti. 4 milyon kişi elektriksiz kaldı, onlarca insan soğuk hava nedeniyle hayatını kaybetti. Eyalette büyük felaket yaşanırken, Teksaslı Senatör Cruz'un tatile giderken havalimanında çekilen fotoğrafı sızdı. İddiaları doğrulayan Cruz, tatile gitmek isteyen kızlarına eşlik ettiğini ama yanlış yaptığını söyleyerek, ABD'ye geri döndü. Büyük tepki toplayan olayın ardından Demokrat Partililer senatörü istifaya davet etti.

11:02 - 19/02/2021 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 19/02/2021 Cuma
Diğer
Senatör Cruz'un tatile giderken çekilen fotoğrafı büyük tepki topladı.
Senatör Cruz'un tatile giderken çekilen fotoğrafı büyük tepki topladı.

ABD’de Demokrat Partililer, Teksas'taki tarihi kış fırtınası sebebiyle ısınma sorunu, su ve elektrik kesintisi yaşanmasına rağmen Meksika'nın Cancun şehrine tatile giden Teksaslı Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, tepkiler üzerine geri döndü ve sorumluluğu bir nevi kızlarına yükledi.

Geri döndü ama özür dilemedi

Dün yaptığı yazılı açıklamada yolculuğunu 'açık bir hata' olarak nitelendiren Cruz, uçağa bindiği andan itibaren "Hata mı yapıyorum?" diye düşündüğünü söyleyip "Gitmemem gerekirdi" dedi. Okullar hava şartlarından dolayı tatil edildiği için kızlarının, arkadaşlarıyla tatile çıkmak istediğini anlatan Cruz, "İ
yi bir baba olmak istedim ve onlara eşlik ettim
" dedi. Özür dilemeyen Cruz, "
Ekibim ve ben yetkililerle irtibat halindeyiz. Elektriğimizin gelmesini, suyumuzun akmasını, evlerimizin ısınmasını istiyoruz
" ifadelerini kullandı.
  • Cruz döndükten sonra muhabirlere yaptığı açıklamada da aslında haftasonunu da orada geçirmeyi planladığını ama Teksas'ta olması gerektiğini hissettiği için geri geldiğini anlatan Cruz şunları söyledi: "Bu seyahat hakkındaki bağırış çağırışların, Teksaslıların asıl ilgilendiği gerçek meselelerin önüne geçmesini istemedim" dedi.


#ABD
#teksas
#senatör cruz
#tatil
3 yıl önce