|

Türk medyası, ABD'deki medyadan daha ileride olabilir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü PJ Crowley, "Türk medyasının kar oranı yüksekse ABD'deki medyadan daha ileride olabilir" dedi.

İha
00:00 - 25/02/2011 Cuma
Güncelleme: 14:01 - 25/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Türk medyası, ABD'deki medyadan daha ileride olabi
Türk medyası, ABD'deki medyadan daha ileride olabi

Washington'daki Dış Basın Merkezi'nde soruları yanıtlayan Sözcü PJ Crowley, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Türkiye'deki basın özgürlüğünün ABD'dekinden daha ileri olduğu açıklamasın sorulduğu bir soruya, "Bu konuda bir kamuoyu yoklaması yaptırmalıyım. Yani Türk medyasının kar oranı yüksekse eğer bu ülkedeki bazı medyadan daha ileride olabilir. Bu ülkedeki bir çok gazetecinin sürdürülebilir iş modeli arayışında olduğunu düşünüyorum" dedi.


ABD medyasındaki basın özgürlüğünden gurur duyduğunu söyleyen Crowley, "Son zamanlarda ABD'de bir gazetecinin tutuklandığını hatırlamıyorum. Demokrasinin önemli sütunlarından olan basın özgürlüğünü de kapsayan evrensel hak ve prensipleri güçlü bir şekilde destekliyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu güçlü demokrasiyi takdirle karşılıyoruz. Türkiye'de yaşamış biri olarak Türkiye'deki basının özgür ve canlı olduğu gerçeğini ifade edebilirim. Ancak gazetecilerin bazı olaylarda yıldırılmakta olduğunun görüldüğü belirli durumlara ilişkin endişelerimizi dile getirdiğimiz açıklamalarımızın arkasındayız" dedi.


13 yıl önce