|

Türkçe AB'nin resmi dili oluyor

Avrupa Parlamentosu milletvekili Marios Matsakis, daha önce başlattığı “Türkçe AB'nin resmi dili olsun” kampanyasını hızlandırdı. Daha önce AP Başkanı'na bir mektup gönderen Rum vekil şimdi de AP üyelerine bu konuda ne düşündüklerini soruyor.

BRÜKSEL (ANKA)
00:00 - 24/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 24/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkçe AB'nin resmi dili oluyor
Türkçe AB'nin resmi dili oluyor

Avrupa Parlamentosu milletvekili Marios Matsakis, daha önce başlattığı “Türkçe AB'nin resmi dili olsun” kampanyasını hızlandırdı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarına yasadışı yollardan girerek sınırdaki boş bir kontrol noktasında bulunan Türk bayrağını çalan ve bu eylemi nedeniyle büyük tepki toplayan Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Marios Matsakis şimdi de Türkçe'nin resmi dil olması konusunda AP üyelerinin nabzını yokluyor.


Bir süre önce AP Başkanı Hans Gert Pottering'e mektup yazarak Türkçe'nin AB'nin resmi dili olması için her türlü çaba göstermesini isteyen Matsakis şimdi de AP üyesi milletvekillerine birer form gönderiyor.


AB Haber'de yayınlanan formda Matsakis AP üyelerine, “Bir milletvekili olarak Türkçe'nin mümkün olan en kısa zamanda Avrupa Birliği'nin resmi bir dili olması gerektiğine inanıyor musunuz” diye soruyor. Matsakis AP vekillerinden bu soruya “evet” ya da “hayır” şeklinde bir yanıt vermesini istiyor.

Öte yandan AP Kıbrıslı Türklerle Yüksek Seviyede Temas Grubu'nun üyesi Avusturyalı üyesi Karin Resetaris'in başlattığı “Türkçe AB'nin resmi dili olsun” imza kampanyasına katılımın arttığı kaydedildi.


17 yıl önce