|

‘Türkiye’ sesleri

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtlarıyla Türkiye'nin bölgeye getirdiği düzen, Suriyeliler için umut oldu. İdlib'in Serakib beldesinde sokağa çıkanlar "Türk askerinin Afrin'in ardından buraya da gelmesini istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:39 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
'Türk askerinin Afrin'in ardından buraya da gelmesini istiyoruz'
'Türk askerinin Afrin'in ardından buraya da gelmesini istiyoruz'

TSK'nın 7 adet kontrol noktası bulunan İdlib'deki İl Meclisi de resmi bir bildiri yayınlayıp, kentte kontrolü Türkiye'nin sağlamasını istediklerini bildirmişti.


Sokağa çıkan Suriyelilerden bazıları pankartlara “İdlib, Suriye’nin parçası değildir. Ancak İslam toprağının parçasıdır. Ve Türkiye’nin girmesi hakkıdır. Ey Gazi Erdoğan! Toprağımız atlarınızı özledi” şeklinde mesaj yazdı. Dalga dalga yayılan gösterilerde benzer manzaralar Fırat Kalkanı bölgesindeki Bab'da da yaşandı.


Kent sokaklarını dolduranlar hemen güneydeki Tadif beldesine TSK'nın müdahale etmesini istedi. Aynı saatlerde ÖSO kontrolündeki Cerablus'ta da gösteriler vardı.


Türkiye'nin Münbiç'i de PKK'dan temizlemesini isteyen Suriyeliler, ABD askerlerinin teröristlerle omuz omuza bulunduğu bölgeye 'acil operasyon' çağrısı yaptı.

#Suriye
#Cerablus
#İdlib
#TSK
6 yıl önce