|

Dünya turu

00:00 - 28/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 28/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Dünya turu
Dünya turu
İki diplomata İran'da gözaltı

İran'da geçen ayki Aşure Günü etkinleri sırasında muhaliflerin çıkardığı olaylara karıştıkları gerekçesiyle iki Alman diplomat gözaltına alındı. Diplomatların, “olayların planlanmasında rol aldıkları” gerekçesiyle yakalandığı kaydedildi. Diplomatların serbest bırakılıp bırakılmadıklarına ilişkin bilgi verilmedi. TAHRAN


Jean Paul'ün 16 yıllık sırrı

Vatikan, Polonyalı eski Papa 2.Jean Paul'ü “Aziz” ilan etmeye hazırlanırken İtalya'da yayınlanacak bir kitap Hristiyan dünyasını kızdıracak nitelikte. Slawomir Oder'in kitabında Jean Paul'ün kendini kırbaçlattığı bir kez daha dile getirilirken Papa'nın, 16 yıl boyunca hazır tuttuğu bir istifa mektubunun da olduğu öne sürüldü.


Cenazesine 3 kişi gitti

Irak'ın Halepçe kentinde kimyasal saldırı emri vererek katliama yol açan ve geçtiğimiz gün Irak'ta idam edilen Saddam'ın sağ kolu Hasan el-Mecid (Kimyasal Ali) dün Tikrit'te, imam dahil 3 kişinin katılımıyla toprağa verildi. Bu arada Bağdat'ta, idam günü 3 otele düzenlenen saldırıları El Kaide ile bağlantılı “Irak İslam Devleti” adlı örgütün üstlendiği iddia edildi.




14 yıl önce