|

Ukrayna’da karantinadan kapıları zorlayarak kaçtılar

Vietnam'dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşları, koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında karantinaya alınmamak için havaalanında kapıları zorla açarak görevlilerden kaçtı.

11:49 - 31/03/2020 Salı
Güncelleme: 11:59 - 31/03/2020 Salı
DHA
Polisin müdahalesine rağmen bazı Ukraynalıların kaçmayı başardığı öğrenildi.
Polisin müdahalesine rağmen bazı Ukraynalıların kaçmayı başardığı öğrenildi.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında birçok ülkede uygulanan 14 günlük karantinaya uymak istemeyen Ukrayna vatandaşlarının görüntüleri şoke etti. Vietnam’dan ülkelerine tahliye edilen Ukraynalılar, 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulmamak için Kiev Borispol Havaalanı'nda sağlık görevlilerini itip, kapıları zorla açarak kaçmaya çalıştı.



Polis müdahale etti

Bunun üzerine olay yerine gelen polislerin de duruma müdahale etmekte zorlandıkları ve bazı vatandaşların karantinadan kaçmayı başardıkları belirtildi.
Sınırların kapatılmasından bu yana resmi verilere göre 144 bin vatandaşın ülkelerine döndüğü Ukrayna’da, yurt dışından gelenler için zorunlu karantina uygulaması önceki gün başlatıldı. Daha öncesinde ise vatandaşlardan kendilerini evlerinde izole etmeleri isteniyordu.

  • Ukrayna’da şu ana kadar 548 koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği, virüs nedeniyle 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
#ukrayna
#kiev
#karantina
#koronavirüs
#firar
4 yıl önce