|

Üstü karargâh altı matbaa

Mehmetçik, teröristlerden temizlediği Afrin’deki arama-tarama çalışmaları sırasında, terör örgütünün karargah binalarından birini daha ortaya çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:22 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Afrin’de Mehmetçik, hainlerin karargahlarından birini  daha ortaya çıkardı.
​Afrin’de Mehmetçik, hainlerin karargahlarından birini daha ortaya çıkardı.

Binada yer alan toplantı odalarının yanısıra duvarlardaki terör örgütü elebaşı ve etkisiz hale getirilen bazı teröristlerin fotoğrafları dikkati çekti. Teröristler tarafından kaçarken bazı bölümlerine patlayıcı da tuzaklanan karargahı PKK’nın Afrin’deki sözde üst düzey yöneticilerinin kullandığı belirtilirken binanın alt katında ise matbaa bulunması dikkat çekti.

PKK lehine yayınların bulunduğu matbaada, ilkokul öğrencileri için basılan kitaplarda ise terörist fotoğraflarıyla terör örgütü yanlısı yazılar bulundu.


SAYI 3731 OLDU

Güvenlik güçleri, binada tuzaklanma ihtimaline karşı patlayıcı araması da yaptı. Komando tugaylarına bağlı mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha timi (METİ) ile patlayıcı madde keşif ve imha timi (PMKİ) tarafından yapılan aramalarda binada bir kasa ele geçirildi. Sözkonusu ekiplerce patlayıcıyla açılan kasada terör örgütünün sözde üniformaları bulundu. Böylelikle güvenlik güçleri Afrin’e girmeden önce PKK’lıların, kıyafetlerini saklayarak ilçeden kaçtıkları bir kez daha teyit edildi. Bu arada Afrin güneydoğusundaki Burç Haydar köyü çevresindeki PKK’lılar da TSK-ÖSO operasyonuyla öldürüldü. 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısı böylece 3731’e yükseldi.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#PKK
#TSK
6 yıl önce