|

Yakuza liderine hapis

Cihan
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 10:40 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Yakuza liderine hapis
Yakuza liderine hapis

Japonya'nın en büyük Yakuza grubu olan gösterilen Yamaguchi-gumi'lerin iki numaralı ismi Kiyoshi Takayama, bir inşaat firmasından haraç istediği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir kılıç dövüşü sırasında gözünden birini kaybettiği için "tek gözlü" lakabıyla bilinen Takayama'nın duruşmasından bugün karar açıklandı. Başyargıç Akihiro Ogura, davacının iddiasını "güvenilir" bulduğunu belirterek Yakuza liderini 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Takayama'nın, bölgedeki bir örgüt lideri üzerinden inşaat firmasından 40 milyon Yen, haraç istediği iddia edilmişti. Takayama ise dava boyunca firmanın iddialarını reddetmişti.

Takayama, Yamaguchi-gumi adlı Yakuza örgütünün iki numaralı ismi olarak biliniyordu. Emniyet Müdürlüğü, bu örgütün 27 bin 700 üyesi olduğunu açıklamıştı. Mahkeme sırasında demir parmaklıklar arasında tutulan Yakuza lider, geçtiğimiz temmuz ayında hasta olduğu gerekçesiyle kefaletle salıverilmişti. Takamaya için mahkeme 1.5 milyar Yen'lik bir kefalet belirlemişti. Bu rakam, ülke tarihinde istenen en yüksek kefaletlerden biri olmuştu.

11 yıl önce