|

Yemen ordusu: Marib saldırısında 8 kişi öldü

Yemen ordusu, İran destekli Husilerin, Marib'de geçici karargah olarak kullanılan askeri kampa balistik füze ile düzenlediği saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını, Genelkurmay Başkanının saldırıdan kurtulduğunu açıkladı.

22:12 - 27/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 22:14 - 27/05/2020 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Yemen Ordu Sözcüsü Abduh Mecli, Savunma Bakanlığının sitesinde yayımlanan açıklamasında, Husilerin Marib'deki bir askeri kampa balistik füzeyle saldırdığını belirtti.

  • Bu saldırıyla Genelkurmay Başkanı Sağir bin Aziz'in de katıldığı toplantının hedef alındığını ifade eden Mecli, silahlı kuvvetler mensubu 8 askerin hayatını kaybettiğini, birinin yaralandığını aktardı.

Genelkurmay Başkanı Bin Aziz'in saldırıdan kurtulduğunu kaydeden Mecli, Husilere sert bir cevap vereceklerini vurguladı.

Askeri kaynaklar daha önce Husilerin, Marib il merkezinin yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde bulunan, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının geçici karargah olarak kullandığı Sahn el-Cin Askeri Kampı'nı balistik füzeyle vurduğunu ve 7 askerin öldüğünü aktarmıştı.

Husilerin sözde Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, Twitter hesabından kimseyi öldürmeye veya zarar vermeye çalışmadıklarını ve saldırıyla bir bağlantıları olmadığını iddia etmişti.

#Husiler
#Marib
4 yıl önce