|

Yunanistan Cumhurbaşkanı Kıbrıs'taki niyetini bir kez daha ifşa etti: Kıbrıs Helenizmi'nde kilisenin rolü büyük

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden ve Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Ada'yı Helenizm (Yunanlaştırma) ideali doğrultusunda hareket edeceklerini bir kez daha ifşa etti. Sakelaropulu "Kıbrıs Helenizm’inin kimliğinin korunmasında kilisenin rolü çok önemlidir" açıklamasında bulundu.

15:25 - 21/09/2020 Pazartesi
Güncelleme: 15:33 - 21/09/2020 Pazartesi
DHA
Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Güney Kıbrıs'ta görüşmeler yapıyor.
Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Güney Kıbrıs'ta görüşmeler yapıyor.

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Güney Kıbrıs'ta temaslarını sürdürdüyor.

  • Sakelaropulu, Oruç Reis'in Akdeniz'deki çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunarak, "Oruç Reis'in bölgeden ayrılışı tırmanmayı azaltma yolunda olumlu bir adım" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Sakelaropulu, Yunanistan ve Kıbrıs'ın (Güney) her zaman ortak ve ulusal çıkarlar tarafında birlikte hareket ettiklerini söyledi.

YUNAN CUMHURBAŞKANI YİNE ÇİZGİYİ AŞTI

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Ege ve Doğu Akdeniz'deki çalışmaları nedeniyle Türkiye'yi 'yasadışı eylemde' bulunmakla suçladı. Sakelaropulu, ziyaretinin
'Türk provokasyonu nedeniyle son derece kritik'
olduğunu söyledi.

HELENİZM AĞZIYLA KONUŞTU

Yunan Cumhurbaşkanı, Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos ile de bir araya geldi.



#Yunanistan
#Güney Kıbrıs
#Helenizm
#Doğu Akdeniz
#Oruç Reis
4 yıl önce