|

Yüzbinler bizi bekliyor

Türkiye’den yapılan kararlı açıklamalar ve sınır hattında artan askeri hareketlilik, bölgedeki yüzbinlerce Suriyeli sivili umutlandırdı. Tel Abyat Yerel Meclis Başkanı Ekrem Dede, “Herkes Mehmetçiği bekliyor. Türkiye sayesinde 2019 özgürlük yılı olacak ve 3 yıllık işgal son bulacak” dedi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 02:56 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Bölgedeki yüz binlerce sivilin umudu Türkiye oldu.
Bölgedeki yüz binlerce sivilin umudu Türkiye oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ayn El Arab’a bağlı Zor Mağar bölgesinde PKK mevzilerine yönelik kara bombardımanı Fırat’ın doğusunda terör mağduru yüzbinleri umut, beklenti ve heyecana sevk etti. Sınır hattındaki hareketliliğe dikkat çeken Tel Abyat Yerel Meclis Başkanı Ekrem Dede, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, “Yüzbinlerce sivil, batı ve kuzey yönünden gelecek Mehmetçiği bekliyor. Türkiye sayesinde 2019 özgürlük yılı olacak ve 3 yıllık işgal son bulacak” dedi. PKK terörü yüzünden 260 bin Tel Abyadlının evini yurdunu terk ettiğini belirten Dede, Tel Abyad ilçe merkezi Hamam Türkmen, Süluk ve Ayn İsa kasabaları başta olmak üzere 300 köyden oluşan bölgede yalnızca 80 bin kişi kaldığını söyledi.

PKK’NIN ÖLÜM KUYULARI

ABD’nin himaye ettiği PKK’nın vahşi bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Ekrem Dede, “İnsanlar evlerini sebepsiz terk etmedi, PKK bu bölgede korkunç katliamlar işledi” diye konuştu. Tel Abyad, Münbiç ve Ayn El Arab’ta binlerce gencin şantaj ve tehdit zoru ile örgüte katıldığını kaydeden Dede, “15 günlük eğitim sonrası bu çocuklara Kürtçe kod adları verilerek kaybediliyor, şu an 200’den fazla aile akıbetini bilmedikleri çocuklarının ölü ya da dirisini arıyor” dedi. PKK’nın kendisine muhalif gördüğü tüm Kürt, Arab ve Türkmenleri aynı muameleye tabi tuttuğunu ifade eden Dede, Süluk güneyinde Hute denilen ve 200 metre derinliğe sahip kuyuda PKK’nın vahşice katlettiği yüzlerce sivilin cesedinin olduğu bilgisini verdi.

TOPLU MEZARLAR VAR

Münbic Yerel Meclis Eski Başkanı Münzir Sellel ise “Biz burada PKK terörü ile birlikte yaşamak istemiyoruz, ABD ve diğer PKK destekçisi güçler bu durumu görmeli ve halkın kararına saygı duymalı. Ebu Galgal, Münbic ve Set Tişrin’de 300 gencimiz PKK tarafından zorla alıkonularak Esed’e teslim edildi. Amaçları ABD Münbic’ten çekilirse Esed’le ittifak etmek” dedi. PKK’nın Sincar, Afrin ve Ayn El Arab’tan Munbic’e 10 binden fazla sivil getirip yerleştirdiğini kaydeden Sellel, kırsalda PKK tarafından infaz edilen Munbiclilere ait toplu mezarlar olduğunu anlattı. Munbic halkının çocuklarını Rejim ve PKK’ya vermek istemediğini belirten Sellel, “Tisrin’de PKK’ya ait bir işkence merkezi var ve burada DEAŞ benzeri işkence metodları uygulanıyor” dedi.


TSK önceki gün Zor Mağar’daki terör hedeflerini obüslerle ateş altına almıştı. Saat 11.00’de başlayan top atışları 14.00’e kadar sürmüş, 15 top atışının yapıldığı bölgede 4 sabit nokta ile bir konvoy vurulmuştu.

#Tel Abyat
#Suriye
#Türkiye
#Operasyon
6 yıl önce