|

e devlet giriş! e-devlet YGS sonuçları sorgulama! e-devlet sistemi!

E-devlet giriş işlemleri haberimizde sizlerle paylaştık. ÖSYM 2017 YGS sonuçları bugün açıklanacak. 2 milyon 265 bin 902 adayın girmiş olduğu YGS sınavından 180 barajını alan adaylar LYS sınavına girmeye hak kazanacak. YGS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi sonuc.osym.gov.tr ve e-devlet uygulaması üzerinden kolaylıkla sorgulanacak. e-devlet 2017 YGS sonuçları öğrenme..

Yeni Şafak
11:13 - 28/03/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 11:43 - 28/03/2017 الثلاثاء
Diğer
E-devlet ile YGS sonuçları sorgulama ekranı...
E-devlet ile YGS sonuçları sorgulama ekranı...

E-devlet giriş işlemleri haberimizde. ÖSYM'nin yapmış olduğu takvime göre YGS sonuçları bugün açıklanacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları e-devlet sistemi üzerinden de sorgulanabilecek. ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü YGS'nin sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarına erişebilecek. YGS'de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor. YGS'den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. LYS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Bunu 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da uygulanacak olan LYS-1 Matematik, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak LYS-2 Fen Bilimleri , aynı gün saat 14.30'da uygulanacak LYS-5 Yabancı Dil ve 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da uygulanacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya izleyecek. İşte YGS sonuçları sorgulama ekranları...



sorgulama için tıklayınız

için tıklayınız


PTT'den alınan e-devlet şifresiyle ve T.C. kimlik numarasıyla e-devlet uygulamasına giriş yapılmaktadır. E-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bölümünde MEB sınav sonucu sorgulama kısmına tıkladıktan sonra gerekli verileri girdikten sonra YGS sonuçlarını öğrenebilirsiniz. E-devlet uygulamasıyla Açıköğretim ortaokulu öğrenim belgesi, Açıköğretim lise öğrenim belgesi, lise mezuniyet yeri, MEB sınav sonuç yeri sorgulama ve MEB sınav sonuçları sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların yanında askerlik durum belgesi, SSK prim borcu, vergi borcu, işsizlik maaşı sorgulama, görülmüş davalar gibi birçok işlemi görebilirsiniz. YGS sonuçları yukarıda vermiş olduğumuz bağlantılar üzerinden öğrenebilirsiniz.






1.TABAN PUAN


150 puan (Birinci baraj puanı): YGS' de 150 puanı alan adaylar sınavsız geçişle girilen 2 yıllık MYO' ları dışındaki 2 yıllık Ön Lisans programları ve açık öğretim programlarını tercih etme liselerin resim, müzik, spor vs alanlarından mezun adaylarda kendi alanlarıyla ilgili yetenek sınavlarına girme hakkını elde edeceklerdir. Liselerin FEN, TM, SOSYAL alanlarından mezun olan adaylar yetenek sınavlarına girebilmek için YGS' den en az 180 ve üstü puan almalıdır.



Açık öğretim Fakültesi Açık öğretim Okul Öncesi Öğretmenliği (YGS), Açık öğretim İngilizce Öğretmenliği ( DİL-1)gibi bölümler açık öğretim olmasına rağmen kontenjanlıdır ve YGS, LYS puanı ile girilir.



2.TABAN PUAN


180 puan (İkinci baraj puanı): YGS' de 180 ve üstü puan alan adaylar LYS sınavların dan istediklerine girme hakkına sahiptir.



3.TABAN PUAN



180 puan (Üçüncü baraj puanı): LYS puanı ile öğrenci alan 4, 5 ve 6 yıllık lisans programlarını ve (eski sistemde EA-1, SAY-1 ve SAY-1) yeni sistemde YGS puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkına sahiptirler.



Adaylar 6 YGS puan türü (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS6) içerisinde kendi alanıyla ilgili olmayan bir puan türünden 180 barajını geçse dahi LYS sınavlarında kendi alanıyla ilgili LYS sınavlarına girme ve kendi alanındaki LYS puanlarıyla girilen 4-5-6 yıllık lisans programlarına tercih yapma hakkına sahiptir. Meslek lisesinden mezun bir aday ek puanla ir yere yerleşebilmek için YGS'den en az 180 puan almalıdır.




#e-devlet
#e-devlet giriş
#e devlet
#YGS sonuçları
#e-devlet YGS
#e-devlet YGS sonuçları
#YGS sonuçları sorgulama
٪d سنوات قبل