|

e-Okul neden açılmıyor, çöktü mü? e-okul.meb.gov.tr erişim sorunu yaşanıyor

e-Okul neden açılmıyor? Karne notlarını e-Okul’da yayınlanmasıyla birlikte veliler ve öğrenciler e-Okul üzerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. Ancak sisteme giriş yapanlar hatayla karşılaştı. Karne sorgulaması yapmak isteyenler notları görüntüleyemedi. Peki e-Okul neden açılmıyor, çöktü mü?

Yeni Şafak
06:59 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 08:38 - 30/05/2017 Salı
Diğer
e-Okul VBS neden açılmıyor?
e-Okul VBS neden açılmıyor?

e-Okul neden açılmıyor, çöktü mü? Okulların kapanmasına çok az bir süre kala karne notlarını görüntülemek isteyenler hatayla karşılaşıyorlar. Peki e-Okul’da karne notları neden görüntülenmiyor?

Karne notlarının sisteme girilmesiyle birlikte e-Okul VBS üzerinde sorun yaşanıyor.

e-Okul internet sitesinde velileri "Bu hata geçici bir hata olabilir. Bu nedenle yapmak istediğiniz işlemi bir süre sonra tekrar deneyiniz. Ayrıca hataya ait bilgiler İlsis Merkez Yöneticisine iletilmiştir. Hata ile en kısa zamanda ilgilenilecektir" mesajı karşılıyor.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir. E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

#e-Okul
#e-Okul neden açılmıyor?
#e-Okul VBS
7 yıl önce