|

1.2 milyarlık temettü ortaklardan döndü

Turkcell genel kurulu dün yapıldı. Yönetim, % 50 temettu teklif etti ama ortaklar bunu kabul etmeyerek “Yatırım yapın” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 29/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Turkcell Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı dün Küçükyalı'daki Turkcell Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Temettü dağıtımı, Yönetim Kurulu'nun ibrası ve bağış politikası gibi gündem maddeleriyle toplanan Genel Kurul'da, Turkcell Yönetim Kurulu hissedarlarından güvenoyu aldı. Genel Kurul'da en çok merak edilen konuların başında gelen temettü dağıtımına ise ortaklar 'Hayır' dedi.



Turkcell Yönetim Kurulu 'şirketin nakit projeksiyonları, geleceğe yönelik beklentiler, yatırım planları ve sermaye piyasalarındaki şartları' göz önünde bulundurarak hissedarlarına 2015 mali yılı net dağıtılabilir karının yaklaşık % 58'ine denk gelen, brüt 1.2 milyar TL tutarında karın 3 taksitte dağıtılmasına teklif etti, ancak ortaklar bu temettüyü kabul etmedi. Turkcell yönetiminin temettü teklif etmesine rağmen ortakların hayır demesi piyasalarda sürpriz olarak yorumlandı. 2015 yılında yapılan Genel Kurul'da 5 yıl sonra ilk defa temmettu dağıtan Turkcell, hissedarlarına 3.9 milyar TL kar payı dağıtmıştı.







Yönetim kurulu ibra edildi


Turkcell Genel Kurulu'nda gündem maddeleri arasında yer alan Yönetim Kurulu'nun ibrası da gerçekleşti. Böylece ortaklar, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve diğer yönetim kurulu üyelerinin görevine devam kararı vermiş oldu. Turkcell Yönetim Kurulu, bağış politikası, bağış süreci, bağış miktarının belirlenmesi, bağışların niteliği gibi konularda da güvenoyu aldı.


#Turkcell
#Turkcell genel kurulu
8 yıl önce