|

6 milyar liralık iş hacmi oluşturdu

Kasım ayında 2 bin 205 konutun satışına imza atan Emlak Konut GYO, 20 günde açıkladığı yeni projelerle 6 milyar liralık iş hacmi ortaya koydu. Ankara’da inşa edilecek 1.478 konuttan oluşan Başkent Emlak Konutları’nın tek başına 2 milyar liralık satış değerine ulaşacağını belirten Genel Müdür Murat Kurum, yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bugüne kadar gerek doğrudan, gerekse hasılat paylaşım modeliyle yaptığı projelerde ekonominin çarklarına destek veren Emlak Konut GYO, yeni iş modelleriyle de sektöre desteğini hızla sürdürmeye devam edecek. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülkemiz de bu süreç içerisinde ekonomik açıdan birtakım dalgalanmalara mağruz kalıyor. Ancak bu tür dalgalanmaların önüne geçmek için alınabilecek en doğru pozisyon yatırımlara hız vermek. Biz, 250 sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen inşaat sektöründe yeni yatırımlarla destekliyoruz. Yeni iş modelleriyle ekonomiye 20 günlük süre içerisinde Gebze, İzmir Alsancak ve Ankara projeleriyle yaklaşık 6 milyar liraık iş hacmi oluşturduk. Hacim oluşturan ve döngüyü sağlayan yatırımlarla ekonomiye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.



Konut alan kazanır


Dövizdeki yükselişin sonuna gelindiğine dikkat çeken Murat Kurum, gayrimenkul için ise bunu söylemenin mümkün olmadığını ve fiyatların sürekli olarak yukarıya gittiğini söyledi. Bu dönemin konut almak açısından cazip olduğuna vurgu yapan Kurum, “Gebze orta altı geliri olanlara yönelik bir projeydi. Başkent orta ve orta üstü gelir grubuna hitap ediyor. Ama tüm projelerimizde ödeme planlarıyla konut almayı kolaylaştırıyoruz. Başkant projesinden ev alacak bir kişi 2+1 ev için 600 bin lira fiyatla ev aldığında bunun 60 bin lirasını peşin verecek. Evi teslim aldığında bir 60 bin lira daha verecek. Teslimden 1 yıl sonra da 60 bin lira ödeyecek. Aylık taksitler 3 bin 400 liradan başlayacak” bilgisini verdi.





Ankara'da ilk değil


Başkent Emlak Konutları, Emlak Konut'un Ankara'da devam eden 4. projesi. 202 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen site, dönüşüm kapsamında Çankaya Mühre'de yükseliyor. Projede 10 adet 1+1, 388 adet 2+1, 788 adet 3+1, 285 adet 4+1, 5 adet 5+1 dubleks ve 2 adet de 6+1 dubleks olmak üzere toplam 1.478 konut ve 26 adet ticaret birim bulunuyor. Fiyatlar 395 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında farklılık gösteriyor.



Projede 492 hak sahibi var


Proje arazisi içinde 492 hak sahibi bulunuyor. Hak sahiplerine 98 metrekare ile 135 metrekare büyüklüğünde 3+1 tipi evler veriliyor. Murat Kurum, yaklaşık 1,5 yıldır hak sahiplerinin kiralarını ödediklerini söyledi. Hak sahiplerine ev teslimleri ise 18 ay sonra olarak planlandı.



1 ayda 2.205 konut sattı


Emlak Konut GYO Kasım ayı sonuçları açıklandı. Buna göre bir aylık sürede satışı gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı 2 bin 205 adet oldu. En yüksek satış 1.725 bağımsız bölüm ve 780 milyon 389 bin lira ile Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta yapıldı. 1 Ocak - 30 Kasım 2016 tarihleri itibariyle ise toplamda 6 milyon 232 milyon 745 bin TL değerinde 8 bin 926 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. 11 aylık sürede yabancı ülke vatandaşlarına da 360 milyon 930 bin lira değerinde, 531 adet bağımsız birim satışı yapıldı.



Katma değeri olan işbirlikleri şart


İzmir Alsancak'ta Tariş Kooperatiflerine ait arazide gerçekleştirdikleri protokolde sosyal sorumluluk da üstlendikle- rini belirten Kurum, “Galatasaray arazisiyle başladığımız bu yeni iş modelini Tariş arazisinde devam ettiriyoruz. Ancak bu iş modelini arsası olan herkesle yapmayı düşünmüyoruz. Yoksa elinde arsası olan çok fazla kişi bize müracat ediyor. Ama biz istiyoruz ki katma değeri yüksek olan işlere imza atalım ve bundan Türkiye kazansın. Tariş arazisindeki işbirliği, tarıma da destek verecek. Tariş, burdan elde edttiği gelirle tarımı daha da ileriye taşıyacak” bilgisini verdi.



Mustafa Ceceli yatırımı düşünüyor


Başkent Emlak Konutları'nın reklam yüzü Mustafa Ceceli ilk kez bir gayrimenkul projesinin reklamlarında oynadığını söyledi. Dünyada 100 milyondan fazla evsizin yaşadığına vurgu yapan Ceceli, “Barınma ihtiyacına akılcı çözümlerle yanıt veren bir proje olması ve benimde bir dönem yaşadığım eve yakınlığı nedeniyle reklam filminde oynamayı kabul ettim. Böyle bir projeye dahil olmaktan memnunum. Ben yatırım için projeden ev almayı samimi olarak söylüyorum düşünüyorum. Fiyatları soran arkadaşlarım da var” dedi.






#Emlak Konut
#Başkent Emlak Konutları
#GYO
7 yıl önce