|

ABD’yi dizüstü çöktürecek

THY'nin dünyada yükselen marka değerine karşı hamle yapan ABD ve İngiltere’ye akılcı cevap geldi. THY, engellemelere karşı kabin içi dizüstü bilgisayar dağıtarak bu ülkelere diz çöktürecek. Dizüstü bilgisayar dağıtımına dün başlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Sunday
Güncelleme: 08:01 - 7/05/2017 Sunday
Yeni Şafak
THY engelleri akılla aştı
THY engelleri akılla aştı

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi ve Türkiye’nin uluslararası arenada yükselen değeri Türk Hava Yolları (THY), ABD ve İngiltere uçuşlarına getirilen cep telefonundan büyük elektronik cihaz kısıtlamasına yeni bir çözüm getirmişti. THY, İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı tüm ABD uçuşlarının business sınıfında laptop dağıtımına başladı. Bu hamle, özellikle ilgili ülkelerin THY markasına yönelik sabotaj girişimlerini boşa çıkarma amacı taşırken, firmanın hizmet kalitesini de olumlu etkilemiş oldu.

GÖKYÜZÜNDE KESİNTİSİZ İLETİŞİM

ABD’ye seyahat eden business sınıfı yolcular, zengin içerikli kabin içi eğlence sisteminden faydalanmanın yanı sıra, kabinde sunulan yeni dizüstü bilgisayarlar sayesinde şahsi işlerinin takibini de gökyüzünden kesintisiz olarak gerçekleştirebilecek. Uçuş öncesi kişisel bilgisayarlarını Türk Hava Yolları personeline teslim eden business sınıfı yolcular, uçak içinde şahsi işleriyle meşgul olabilmek için kabin personellerinden dizüstü bilgisayar talep edebilecek.

KİŞİSEL BİLGİLER KORUNUYOR

Katlanarak tablet olma özelliğine ve dokunmatik ekrana sahip bu dizüstü bilgisayarlar, yolcuların kişisel bilgilerini koruyabilecekleri bir güvenlik sistemi ile sunulacak. Seyahat eden yolcular, bilgisayar kullanımı sonrasında, istedikleri takdirde verilerini harici bir saklama birimine (USB) kopyalayabilecek ve bilgisayar kapatıldığında yolcunun tüm kişisel çalışmaları otomatik olarak ve tamamen bilgisayardan silinecek.

İNGİLTERE UÇUŞLARINDA
12 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Dün itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ABD uçuşlarında başlatılan laptop uygulaması, İngiltere uçuşlarında ise 12 Mayıs Cuma günü itibariyle başlatılacak. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’un da aralarında bulunduğu 10 havalimanından ABD ve İngiltere’ye direkt olarak gerçekleştirilecek uçuşlarda yolcuların cep telefonundan büyük tablet ve dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazları kabine almaları yasaklanmış, bu cihazların bagaja verilmesi koşulu getirilmişti. Bunun üzerine THY, yolcular seyahatleri sırasında kullanmaları için dizüstü bilgisayar dağıtılma konusunda çalışma başlatmıştı.

İlk 4 ayda
50 milyon kişi uçtu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılı Nisan ayına ilişkin havayolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre Nisan ayında 14 milyon 777 bin yolcu havalimanlarından hizmet aldı. Uçak trafiği ise 150 bin 308 olarak gerçekleşti. Yolcu sayısı iç 8 milyon 705 bin 200, dış hatlarda ise 6 milyon 44 bin 104 oldu. Öte yandan yılın ilk 4 ayında toplam yolcu trafiği ise 50 milyon 292 bin 77’ye ulaştı.


Kabin içi tiyatro

Bünyesinde 10 bine yakın kabin memuru bulunduran Türk Hava Yolları, farklı bir sanatsal etkinliğe daha imza attı. THY çalışanı bir grup kabin memuru, THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Eğitim Başkanlığı bünyesinde tiyatro kulübü oluşturarak kabin çalışanlarının uçuşları sırasında yaşadıkları durumları senaryoya dönüştürüp oyun haline getirdi. Milyonlarca yolcunun seyahatleri sırasında güler yüzlü karşılamalarıyla alışık oldukları hostesler bu kez uçağın kabininde değil, tiyatro sahnesinde insanların karşısına çıktı. 24 kişilik il k oyun önceki gece sahneledi.


#ABD
#THY
7 years ago