|

Aiyar: Türkiye yüzünü Doğu'ya çevirsin

Hindistan Petrol Bakanı Mani Shankar Aiyar, AB'ye adaylık sürecindeki Türkiye'nin Avrupa'ya bakarken Asya'daki binlerce yıllık bağlarını gözardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/06/2005 Çarşamba
Güncelleme: 15:48 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    TÜSİAD International, TÜSİAD üyeleri ile Hindistan Sanayicileri Konfederasyonu (CII) üyesi işadamlarını Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda biraraya getirdi. Türk ve Hint işadamları toplantıda yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde olan iki ülke arasındaki dış ticaretin artırılması için işbirliği çağrısında bulundular.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD International Yürütme Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski, toplantının iki ülke arasındaki dostluk ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu savundu. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Reena Pandey ise Türkiye ile 1 milyar dolar düzeyindeki dış ticaret hacmini yukarılara çıkarmak için işbirliği yapma çağrısında bulundu. CII Yönetim Kurulu Üyesi Sudhir Deoras da, özellikle inşaat sektöründe işbirbirliği yapabileceğini, hatta 3. ülkelerdeki ihalele birlikte girebileceğini dile getirdi.

    Toplantıya üç saat geç katılan Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Mani Shankar Aiyar ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeterince gelişmemesinde Türkiye'nin Avrupa'ya bakarken Asya'daki gerçekleri görmezden gelmesinin etkisinin büyük olduğunu savundu. Aiyar, "Türkiye, Avrupa ve Asya'nın tam ortasında, kemerin tokası gibidir. Avrupa'ya bakarken Asya'daki binlerce yıllık bağlarını gözardı etmemeli" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce