|

Akdeniz zeytinyağında iddialı

Ege ve Marmara'da rekolte düşüklüğü yaşanırken, geçen yıl çok düşük üretim yapan Akdeniz bölgesinde üretim bu yıl iki katına çıktı.

Yeni Şafak
16:58 - 29/09/2015 Salı
Güncelleme: 14:23 - 29/09/2015 Salı
IHA

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 75'ini karşılayan Ege ve Marmara'da rekolte düşüklüğü yaşanırken, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde zeytin üreticisinin yüzü gülüyor.


Bu yıl 144 bin ton zeytinyağı rekoltesi beklenirken, Ege ve Marmara bölgesinde rekoltenin 35 bin ton civarına gerilemesi ve Akdeniz bölgesindeki üretiminin artarak 70-75 bin tona çıkması üretim dengelerini değiştirdi. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, geçen yıl çok düşük üretim yapan Akdeniz bölgesinin üretimini bu yıl iki katına çıkarmasının önemli olduğunun altını çizdi. Akdeniz bölgesinde zeytin ağacı sayısında son yıllarda yaşanan artışa dikkati çeken Çetin, “Akdeniz bölgemizde zeytin ağacı sayısı gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl bu bölgede rekolte oldukça düşük idi. Bu yıl Ege'de yaşanan rekolte düşüşünün yanı sıra Akdeniz bölgesindeki artış dikkat çekici. Akdeniz bölgesi bu artış ile bundan sonra piyasada “Ben de varım" diyecek. Sonuçta zeytinyağı bir bütün olarak ele alınmalı ve üreticimiz korunarak sektör daha iyiye ve güzele taşınmalıdır" dedi.

#Akdeniz
#zeytinyağı
#Ege ve Marmara'
#Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu
9 yıl önce