|

Almanlar Türk otellerini sevdi

Yeni Şafak
00:00 - 26/04/2006 Çarşamba
Güncelleme: 14:01 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Alman internet sitesi Holiday Check'in, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 2. Avrupa Türkiye Turizm Zirvesi'nde, müşterileri arasında yaptığı ankette 31 Türk oteli, "2005'in En İyi 99 Oteli" arasında yer aldı. Holiday Check internet sitesi kurucularından Dr. Axel Jockwer, 2005 yılında Alman turistlerin 15 farklı ülkeye tatile gittiğini ancak İspanya, Türkiye, Yunanistan ve Mısır'ın bu ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını bildirdi. Jockwer, bugüne dek yapılan anketlerde 25 otelle dereceye giren İspanya'nın rekorunu, 31 otelle Türkiye'nin kırdığını da kaydetti.

4.2 MİLYON ALMAN GELİYOR

Justiniano Otelleri Genel Koordinatörü Tunç Müstecaplıoğlu, Almanya'nın 82 milyonluk nüfusunun 62 milyonunun her yıl seyahat ettiğini ve Alman turistlerin 9 milyonun İspanya'ya, 4,2 milyonunun Türkiye'ye ve 2.5 milyonunun da Yunanistan'a geldiğini kaydetti.

Listenin gediklisi Cornelia Almanlar'ın da gözdesi

Dünyanın en iyi 100 oteli listesinde üst üste ikinci kez ilk 10 içerisinde yer alan Belek'teki Cornelia De Luxe Resort Otel yaz sezonuna yenilenerek giriyor. Cornelia, müşteri ihtiyaçlarını dikkate alarak dekorasyonunda yenilikler gerçekleştirdi. Su yeşilinin tonlarının farklı alanlarda yeniden yorumlandığı tasarımlarda en radikal değişiklik otel girişinde yapıldı. Resepsiyon alanının genişletildiği ve farklı renklerin harmanlandığı yeni görünümle rahat ve modern mobilyalar birleştirildi.

'Top 99'daki 10 Türk oteli

Alaiye Hotel (Alanya), Hotel Alara Park (Çolaklı), Barbaross Pasha's Beach Club (Manavgat), Blue Waters Resort (Side-Sorgun), Club Asteria (Belek), Club Grand Aqua (Çolaklı), Club Gypsophila (İzmir-Karaburun), Club Hotel Titan Garden (Konaklı), Club Voyage Sorgun Select (Side), Cornelia Delux Resort (Belek).



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce