|

Aria-Aycell'in evliliği yabancıya güven verdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aria-Aycell birleşmesi ile yabancı sermayeye güven sağlandığını belirtti. Yıldırım, "Birleşme ile hem piyasada sinerji yarattık hem de ülkenin 4,2 milyar dolar zarara uğramasını önledik" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 15/01/2004 Perşembe
Güncelleme: 12:52 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Aria-Aycell'in evliliği

yabancıya güven verdi
---------------------- manset ---------------------

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aria-Aycell birleşmesi ile Türkiye'nin 4,2 milyar dolar zarar etmesinin önüne geçildiğini söyledi. Bakan Yıldırım, Türk Telekom yasasında değişiklik öngören yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Aria ile Aycell'in birleşmesini savundu.

Bakan Yıldırım İş-Tim ortaklığının Türkiye'ye doğrudan 2 milyon 500 bin dolar yatırım yaptığını, daha sonra 1 milyon 100 bin dolar ek yatırım yaptığını anlatarak: "Şirket, olması gereken ulusal dolaşım hakkını elde edemedi. 4,2 milyon dolar tahkim davası açtı. Biz aldığımız kararla Türkiye'nin hem 4,2 milyon dolar zarar etmesinin önüne geçtik hem de yabancı piyasalara güven verdik. Cep telefonu piyasasında da yeni bir sinerji yarattık" dedi.

Ardından oylanan yasa tasarısı komisyonda kabul edildi. Tasarı ile Türk Telekom üzerindeki denetim, oy hakkı yönetim gibi haklar Hazine'den Ulaştırma Bakanlığı'na geçiyor.

  • SAMİ GÖKÇE


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce