|

ASELSAN’ın Kaplan’ı jandarmanın hizmetinde

ASELSAN, Şırnak’ta EYP imhası sırasında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar sonrasında jandarmaya 4 adet Kaplan Bomba İmha Robotu hediye etti. Sistemi kullanacak personelin eğitimleri tamamlanırken, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na EYP’lere uzaktan müdahale yeteneği kazandırıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 27/01/2020 Pazartesi
Güncelleme: 00:00 - 27/01/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Jandarmaya 4 adet Kaplan Bomba İmha Robotu hediye edildi.
Jandarmaya 4 adet Kaplan Bomba İmha Robotu hediye edildi.

ASELSAN, Aralık 2019’da Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) imha edilmesi sırasında meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalar sonrasında Jandarma Genel Komutanlığına destek verdi. Bu kapsamda, ASELSAN tarafından üretilen 4 adet Kaplan Bomba İmha Robotu, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına hediye edildi. Sistemi kullanacak jandarma personelinin eğitimleri de tamamlandı. Bu sayede, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına EYP’lere uzaktan müdahale yeteneği kazandırıldı.


500 METREDEN İNCELEME
  • Kaplan Bomba İmha Robotu, el yapımı patlayıcıların zorlu koşullar altında, güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirilmesi için ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirildi. Kaplan, kullanıcıya şüpheli bir nesneyi 500 metre mesafeden inceleyebilme olanağı sağlıyor.
#ASELSAN
#Kaplan
#Şırnak
4 yıl önce