|

‘Ateş serbest’ tam isabet

TSK’nın ateş gücünün sergilendiği ‘Ateş Serbest- 2021’de milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu Vurucu İHA, Cirit ve L-UMTAS füzeleri, hedeflerini tam isabetle vurdu. F-4 savaş uçaklarının yanı sıra ATAK taarruz helikopterleri ile 42 silah ve silah sisteminin görev aldığı faaliyet, ‘Ateşin gücü’ sloganıyla gerçekleştirildi.

00:00 - 29/10/2021 Cuma
Güncelleme: 02:39 - 29/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Son teknoloji yerli silahlar nefes kesti.
Son teknoloji yerli silahlar nefes kesti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ateş gücünün sergilendiği “Ateş Serbest- 2021” faaliyetinde nefesler kesildi. Aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Kargu Vurucu İHA, Cirit ve L-UMTAS füzelerinin olduğu silah sistemleri tarafından tam isabetle vurularak imha edildi.



F-4 savaş uçaklarının yanı sıra ATAK taarruz helikopterleri ile 42 silah ve silah sisteminin görev aldığı faaliyet, “Ateşin gücü” sloganıyla icra edildi.



TAM İSABETLE İMHA EDİLDİ

“Tek atış, tek vuruş” sloganıyla yapılan keskin nişancı atışları sonrasında makineli tüfek atışları gerçekleştirildi. “Hedeften gözünü, albayraktan gönlünü ayırmayan kahramanlar” tarafından yapılan atışlar sonucunda hedefler başarıyla imha edildi. Faaliyeti, Bakan Hulusi Akar’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç de ilgiyle takip etti.



#TSK
#‘Ateş Serbest- 2021
#Kargu
#İHA
#Cirit
2 yıl önce