|

Bedavaya süt

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bir süt üreticisi, düşük fiyat nedeniyle satmadığı sütü protesto amaçlı, vatandaşlara dağıttı. Üretici, "Yere döküp telef olacağına bari insanlarımız süt içsin, yoğurt yapsın yesin düşüncesi ile bedavaya dağıttım" dedi.

Yeni Şafak
14:46 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:48 - 7/03/2016 Pazartesi
AA

Sultanhisar ilçesinde bir süt üreticisi, fiyatlardaki düşüklük nedeniyle satamadığı 300 litre sütü Denizli-Aydın kara yolundan geçen yolculara ikram etti.



Geçimini hayvancılıktan sağlayan İdris Pazarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 adet sağımda olan ineğinden elde ettiği günlük 300 litre çiğ sütü, 3 gündür satamadığını bu nedenle boşa gitmemesi için bedava dağıttığını söyledi.



Süt fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmek için sütünü, kooperatifin önünde dağıttığını belirten Pazarlı, "Umarım bu sorun kısa sürede çözülür. Yoksa bir ay içinde ya iflas edeceğim ya da ineklerimin hepsini keserek et olarak satacağım. Bölgemizde hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçilerimiz de aynı durumdalar" dedi.



Pazarlı, firmaların arz fazlası nedeniyle süt alımını azalttığını ve sütlerinin ellerinde kaldığını ileri sürerek, şunları söyledi:



"Son 3 gündür sütlerimi satacak bir yer olmadığı için komşu, akraba derken mahalledeki herkese bedavaya vermeye başladım. Sütleri verebilmek için tanesi bir liradan kap almak zorunda kaldım. Bu gün ise eylem yapmaya karar verdim. Arabamla 25 kilometre yol giderek yanımda getirdiğim sütleri satın almayan kooperatifin karşısında yoldan geçen herkese dağıttım. Yere döküp telef olacağına bari insanlarımız süt içsin, yoğurt yapsın yesin düşüncesi ile bedavaya dağıttım."



"Et ve Süt Kurumu sorunu ele almalı"


Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı (HAYKOOP) Ahmet Ertürk, Et ve Süt Kurumunun bu işi ele alması gerektiğini belirterek, "Süt firmaları sürekli fiyatı düşürme gayreti içindeler. Üretici örgütü olarak biz Ulusal Süt Konseyinin referans fiyatından daha aşağı bir fiyatı kabul ettik ama bu da yetmedi. Bir yandan fiyatı düşürme çabaları diğer yandan 'kabul etmezsen sütünü almam' tehditleri arasında yaşıyoruz. Çiftimiz bunu hak etmiyor" diye konuştu.



Ertürk, arz fazlasını değerlendirmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili kurum, kuruluşlarla görüştüklerini,ı sorunun çözümüne yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

#bedava süt
#HAYKOOP
#İdris Pazarlı
#süt
8 yıl önce