|

'Bu desteği baba oğluna vermez'

Sektörel büyüklükte küresel pazarda 3'üncü sırada yer alan ev tekstili sektörü İstanbul’da görücüye çıktı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ihracatı artırma, tasarım ve inovasyon konusunda destek olduklarını belirtti. "Baba bile oğluna bu destekleri vermez" diyen Metin, 3 milyar dolar ihracatı katlayacak potansiyelin olduğuna işaret etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fuara 2 bin firma katılacak.
Fuara 2 bin firma katılacak.

Ev tekstili sektörünün tüm yeniliklerinin sergilendiği ve alanında dünyanın en büyük iki fuarından biri olan 24. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS) CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı. CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık ve Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) iş birliğinde organize edilen fuar 28 Nisan’a kadar açık kalacak. Fuarın açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ev tekstili pazarının dünyada 66 milyar dolar olduğunu belirterek, Türkiye’nin geçen yıl 2.6 milyar dolar ev tekstili ihracatı gerçekleştirdiğini, bu yılki hedefin ise 3 milyar dolar olduğunu aktardı.

YENİ PAZARA AÇIL DESTEĞİ AL!

Metin, Türkiye'nin ev tekstili sektöründe dünyada 3'üncü sırada yer aldığını ancak daha iyi konuma gelebilecek performansa sahip olduğunu vurguladı. Tasarım ve inovasyon ile sürekli yenilik yapıldığına dikkat çeken Metin, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak da ihracatı artırma, tasarım ve inovasyon konusunda büyük desteklerimiz var. Bir baba bile oğluna bu destekleri vermez. Bu yüzden 3 milyar dolar ihracatı katlayacak imkân ve potansiyeliniz var. Bu desteklerden yararlanın. Sektörün sadece Avrupa Birliği ve ABD pazarına yönelmemesi gerekiyor. Yeni pazarlara açılmak için de destekler veriyoruz."


DÜNYAYA AÇILAN KAPI

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın da, fuarın Türkiye ev tekstilinin dünyaya açılan kapısı olduğunu, tasarım ve kültürel anlamda oldukça önem taşıdığını söyledi. Aydın, “2019’da dünya ev tekstili bizlerin üretip ve tasarladığı ürünlerle ilerleyecek. Bunun adresi de EVTEKS olacak. 2019 tasarımlarımız ilk defa bu fuarda ziyaretçilerle buluşacak” diye konuştu.

  • 160 BİN METREKAREYE ULAŞTI
  • CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Ev Tekstili Fuarı’nın ilk açıldığında 600 metrekarelik bir alanda yapıldığını bugün ise160 bin metrekareye ulaştığını belirterek, fuara yerli ve yabancı 150 bin sektör profesyonelinin katılımını beklediklerini aktardı. Şenel, “120 farklı ülkeden ziyaretçilerin katılacağı fuarda 800’e yakın firmanın 2.000 markası yer alıyor. Bu sene de Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile 48 ülkeden, yaklaşık 300 kişilik alım heyeti, katılımcı firmalarla ‘B2B İkili İş Görüşmeleri’ yapacak” dedi.
#Devlet
#Destek
#Yatırım
#Fatih Metin
6 yıl önce