|

Dev rafinerilere göz diktiler

Türk iskele ve kalıp üreticileri, yapı- inşaat sektörü dışında rüştünü ispatlamaya hazırlanıyor. TANAP, 3. Havalimanı gibi dev projelerde başarılarını kanıtlayan üreticiler, gözünü uluslararası enerji santrallerine dikti. Bir Türk firması Teksas'ta bulunan dev rafineri anlaşması için gün sayıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
TANAP stajları oldu
TANAP stajları oldu

Türk iskele ve kalıp sanayicileri kabuk değiştirdi. Sadece yapı-inşaat sektörüne kalıp ve iskele üreten sektör, dev rafineri inşaatlarına gözünü dikti. İstanbul Demir Ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, Türk üreticilerinin artık uluslarası enerji projeleri ile ilgilendiğini kaydetti. TANAP, Üçüncü Havalimanı gibi dev projelerin tedarikçisi olarak büyük işlere imza attıklarını söyleyen Urfalılar, sektör temsilcilerinin dünya çapında enerji projelerinin inşaatları işini almaya başladığın kaydetti. Urfalılar, 52 ülkede yoğun olarak endüstriyel tesisler, tersaneler, rafineriler ve çevrim santralleriyle çalışmaya başladıklarını kaydetti.

TANAP'TA STAJ

Urfalılar, Türkiye’de İzmit TÜPRAŞ Rafinerisi, Çanakkale Çan ve Cenal , İzmir Star Rafinerisi’nin onaylı tedarikçisi olduklarını kaydetti. Uluslararası alanda başarılardan söz eden Urafalılar "Azerbaycan Socar Polymer HDPE Projesi, Rusya’daki Sibur Zapsib Projesi ve Yamal LNG projeleri, İsrail’deki Ashalim Projesi, Irak Besmaya Enerji Santrali, Türkmenistan Aşgabat Gas to Gasoline projelerine ürün veriyoruz. Bunların içerisinde Socar ile çalıştığımız İzmir Star Rafinerisi bizler için en gurur verici" dedi. Urfalılar, Socar, Technicas Reunidas, Enka, Gap, Tekfen, Ventec gibi firmaların onaylı tedarikçisi olduklarını belirtti. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi(TANAP) ve Üçüncü Havalimanı için üretim sağladıklarını belirten Urfalılar dev projelerle sektörün kendine olan güvenin arttığını kaydetti.

İKİNCİ YARI İÇİN ÇOK UMUTLUYUM

2017 yılının ikinci yarısı için Türkiye ekonomisi açısından çok iyimser olduğunu belirten Urfalılar, ekonomiye odaklanılması durumunda ülkenin önceki yıllarda yakaladığı ekonomik başarının tekrarlanacağını ifade etti. Pekçok Avrupa ülkesinin Türkiyeli üreticileri ile ilgili çalışma planları olduğunu belirten Urfalılar "Özellikle Avrupa’nın lokomotifi olan Almanya’nın Eylül ayındaki parlamento seçiminin sonuçlanmasını takiben Avrupa ile ilişkilerin de düzeleceğine inanıyorum. Bu durum Türk ekonomisi için de çok iyi bir katkı olacak” diye konuştu.


KARA KALIP KULLANIMI EN AZ %25’E İNMELİ

Serdar Urfalılar, sektörün dünya genelindeki büyüklüğünün yaklaşık 25 milyar Avro seviyelerinde olduğunu söyledi. Urfalılar, Türkiye’de büyüklüğün ise 550 milyon dolar olduğunu ifade etti. Daha çok çalışılması gerekliliğinin farkında olduklarını belirten Urfalılar, "Türkiye’de kara kalıp kullanımı hala yüzde 55’ler seviyesinde. Bunu en azından yüzde 25’lere indirmek gerekiyor” dedi.


TEKSAS'TA RAFİNERİ İÇİN ONAY BEKLENİYOR

URTİM'in Amerika’da rafineri ile alakalı önemli bir ortaklık üzerinde çalıştıklarını belirten Serdar Urfalılar, “Amerika bizim için yeni bir heyecan. Ayrıca nükleer ile ilgili çok ciddi çalışma yapıyoruz, sanayi odasında nükleere hizmet edebilmek adına bir Ur-Ge projesi başlattık. Roysroy bizi denetledi ve bize bir rapor çıkartacak” dedi.

#Türkiye
#Rusya
#TANAP
#Serdar Urfalılar
7 yıl önce