|

En az 2 bin 900 lira maaşlı memurluk

"Din Hizmetleri" sınıfına dahil kadrolarda görev yapan devlet memurları arasında vaiz ve imam unvanlı personel de va. Onlar da memurlar gibi şartlarda çalışıyorlar. Son zamanlarda da imam ve vaizlerin aldığı maaşlar merak ediliyor. 2018 imam ve vaiz maaşları ne kadar?

Yeni Şafak
10:41 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:50 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İmam ve vaizlerin aldığı maaş miktarı da merak ediliyor.
İmam ve vaizlerin aldığı maaş miktarı da merak ediliyor.

Ülkemizde pek çok camimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan bütün camilerde bir imam ve bir vaiz bulunur. Onlar da bir devlet memuru konumunda olduğu için diğer kamu görevlilerine olduğu gibi Vaiz ve İmam maaşları da 2018 tarihinden itibaren arttı. Vaiz (mesleki lisansiyer) ile İmam (mesleki lisansiyer olmayan lisans mezunu) maaşlarının, 2018 yılının ilk altı aylık döneminde hangi derece/kademe ve hizmet süresinde ne kadar olduğunun detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte İmam ve Vaiz maaşları…

2018 İMAM VE VAİZ MAAŞLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan imamlarımız ilk görev yılları itibari ile 2 bin 956 lira maaş alıyor. Aynı şekilde göreve başlanan ilk yılda vaizler de 3.115 lira maaş alırlar. Hizmet yılı 25 yılı aşmış imamlar 3 bin 207 lira alırken, vaizler ise 3 bin 693 lira maaş alıyorlar.

İMAM VE VAİZLERİN HAKLARI NELERDİR?

- Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

- Bireysel emeklilik sigortası prim kesintileri dikkate alınmamıştır.

- Fazla çalışma ücreti ödemeleri ile çalışılan birimlerden kaynaklı yan ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır. (görev yerlerinin merkez teşkilatı dışında olduğu varsayılmıştır)

- Toplu sözleşme ikramiyesi ve sendika aidatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

- Yabancı Dil Tazminatı dikkate alınmamıştır.

- Hizmet süresi 9 yıl ve daha az olanların, 30.09.2008 tarihinden sonra göreve başladıkları varsayılmıştır.

#2018
#İmam
#Vaiz
#Maaş
#Memur
6 yıl önce