|

Erdemoğlu SASA ile hedef yükseltti

SASA'daki hisse oranını %84.8’e çıkaran Erdemoğlu Holding, polyester elyaf pazarında Çin dışında dünya liderliğini hedefliyor. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “2 yıl içerisinde ihracatla birlikte cari açığa 350 milyon dolar bir fayda sağlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:19 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl, SASA'nın %51 hissesini Sabancı Holding'ten 104 milyon dolara satın alan ve çağrı süreci sonrası 68 milyon dolar ödeyerek toplam hisse oranını %84.8'e çıkaran Erdemoğlu Holding, toplam 172 milyon dolara yaklaşan bu satın almanın ardından SASA'da yatırımlara başladı. Erdemoğlu Holding, toplam 210 milyon dolarlık 2 yıllık yatırım planı açıkladı. Fabrikada çalışma sistemi ise sıvı halde gelen hammaddeyi ara mamul maddeye dönüştürüp işlenmeye hazır halde başta Almanya, İtalya, Polonya, Portekiz olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmek şeklinde işliyor. Şu anda bin 200 çalışanı ile üç vardiyalı 7/24 çalışan SASA'nın günlük kapasitesi 150 ton elyaf. Firma yeni yatırımlarla bu payı günlük bin tona çıkarmayı hedefliyor.



'2-3 GÖRÜŞMEDE ALDIK'


SASA'yı alma süreci hakkında bilgi veren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şunları söyledi: “Bu sektörde Türkiye'nin 1,2 milyar dolar ithalat rakamını gördükten sonra polyester sektöründe yatırıma karar verdik. Yani SASA'yı almasak da bu yatırımı zaten yapacaktık. Fakat buranın 50 yıllık bir geçmişi var. SASA'da dünyada bir çok firmada olmayan altyapı var.Sabancı grubuyla 2-3 görüşmede zorlanmadan bu fabrikayı almış olduk."



HEDEF 2 YILDA 350 MİLYON $


SASA'daki faaliyetleriyle 250 milyon dolarlık polyester elyaf ithalatının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Erdemoğlu, "2 yıl içerisinde ihracatla birlikte cari açığa 350 milyon dolar civarında bir fayda sağlayacağız. Bu sektörün %10'unu alabilsek 9 milyar dolar ediyor” şeklinde konuştu.


#Erdemoğlu Holding
#SASA
#İbrahim Erdemoğlu
8 yıl önce