|

'Faiz indirimleri devam edecek'

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben İstanbul Finans Merkezi'nin Temel Atma töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Akben bankaların faiz indirimlerine devam edeceğini belirterek " Kredi faizlerinin indirimi konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki süreçte de kredi faizlerinin indirimleri bankalar arasında daha da yaygınlaşacak" dedi.

Yeni Şafak
13:59 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:19 - 19/10/2016 Çarşamba
Diğer
İndirim konusunda olumlu seyir devam ediyor, faiz indirimleri devam edecek.
İndirim konusunda olumlu seyir devam ediyor, faiz indirimleri devam edecek.
BDDK'da FETÖ'ye Geçit yok!


BDDK içerisindeki FETÖ'cü yapılanmanın 15 Temmuz öncesinde belirlenerek temizlik operasyonunun başlatıldığını söyleyen Akben "15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştirildi. BDDK olarak kurum içerisindeki FETÖ'cüleri tespit etme çalışmalarımız daha önceden başlamıştı."dedi. Sabah gazetesinin haberine göre Akben, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve çevresindekilere ait hesapları usulsüz bir şekilde sorgulayan FETÖ'cü 29 murakıp haricinde toplamda 140 paralelci BDDK personel ile kurumun bağını kestik. BDDK ve ona bağlı tüm kurumlarda bundan sonraki süreçte de bu yapılanmaya fırsat vermeyeceğiz, ilişiği olan herkesi kurumumuzdan söküp atacağız." dedi.



  • "Faiz indirimleri yaygınlaşacak"
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankalara 'faizleri indirin' çağrısına olumlu yanıt verdiklerini anlatan BDDK Başkanı Akben" Bankaların faiz indirimleri
    ekonomi
    k şartlar çerçevesinde seyrini gerçekleşiyor ve biz BDDK olarak devamlı izliyoruz. İndirim konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki süreçte faiz indirimleri bankalar arasında daha da yaygınlaşacak." dedi.

"Kredi yapılandırması devam edecek"


Kredi ve kredi kartları borçlarının yapılandırılması konusunda düzenlemelerin hayata geçirildiğini hatırlatan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben önümüzdeki dönemde yapılandırmanın daha da genişleyeceği mesajını verdi ve devam etti. "Kredi ve kredi kartlarındaki taksit sayılarının düzenlemeler bizim tarafımızdan gerçekleştirildi, taksitlendirme sürecini yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın borçlarını daha rahat ödeyebilecekleri bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Bankalarımız da bu konuda ellerinden gelen yardımı yapacaklardır, borç yapılandırma konusu hepimizin çözeceği bir iş. BDDK tarafından yapılan düzenlemelere bankaların destek verdiğini görebiliyoruz, kredi ve kredi kartı borçlarının yapılandırılması önümüzdeki dönemde genişleyecek."









#BDDK
#FETÖ
#Mehmet Ali Akben
8 yıl önce