|

Gençler şimdi kampanyalarla evleniyor

İnşaat firmalarının sunduğu düşük peşinat uzun vade imkanı gençlerin ev alma iştahını artırdı. Satış ofislerinin kapısını son aylarda en çok ekonomik özgürlüğünü eline alan gençler çalmaya başladı. Merkezden uzak, kendi içinde hızla gelişen ve beyaz yakalıyı barındıran bölgelerde 1+1 ve 2+1’ler gençlerin tercihiyle öne çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Gayrimenkul sektörü son dönemde birbiri ardına yapılan kampanyalarla dikkat çekmeye başladı.
​Gayrimenkul sektörü son dönemde birbiri ardına yapılan kampanyalarla dikkat çekmeye başladı.

Gayrimenkul sektörü son dönemde birbiri ardına yapılan kampanyalarla dikkat çekmeye başladı. Satışları canlı tutmak için yapılan kampanyalarda peşinat düşük tutuldu ödme vadesi de uzadı. Bu kampanyaların uzun vadeye yayılması da en çok ev sahibi olmak isteyen gençleri kendine çekti.

Tablonun gençlere dönmesinde birkaç neden olduğuna vurgu yapan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “Cebinde parası olan orta yaş üstü yatırımcı şu anda mevduatta durmayı tercih ediyor. Gençler ise kira ödemektense kendi evlerine geçmek ve kira vermek yerine evlerinin taksitlerini ödemek istiyor. Bu açıdan bakıldığında son kampanyalarımızda gençlere çok uygun.

GENÇLERİN TALEBİ ÇOK NET

Eve ekmek götürebilin 25-45 yaş arası gençlerin ev talebinin altını çizen Elmas "Biz Sur Yapı özelinde de bunu gözlemliyoruz. Son kampanyamız olan ‘Mutlu Evler Türkiye’ buna en güzel örnek. Ama kampanyalarımızdan cebinde parası olan orta yaş üstü kişiler de sıkça yararlanıyor. Kampanyalar onlar için de cazip. Daha az peşinat ve daha düşük taksit ödeyerek birikimlerine dokunmadan ev sahibi oluyorlar” bilgisini verdi.


İLK HEDEFLERİ EV OLUYOR

Yaptıkları projelerde evlerin yüzde 70'ini 25-45 yaş arası gençlere sattıklarını dile getiren müteahhitler, bu yaştaki gençlerin uzun vade seçeneğini de göz önünde bulundurarak borca rahat girdiğini söylüyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise “Bizim küçük evlerimizin hedef kitlesi gençler. Nitekim gençler iş hayatına atıldıklarında önlerine ilk hedef olarak konut almayı koyuyorlar. Burada da tercihleri ödemesi küçük evler oluyor. Bu onlar için bir nevi kendini ispatlamak olarak da değerlendiriliyor. 25-45 yaş arasındaki konut alıcıları ne istediğini biliyor ve hepsi üniversite mezunu. İyi hesap yaptıkları için kredi geri dönüşlerinde de sorun yaşanmıyor” dedi.

RAKAMLAR DA DESTEKLİYOR

Kullandırılan kredilerin dağılımına baktığımızda da çekilen kredi miktarının ağırlığını konutun oluşturduğu görülüyor. Ağustos 2017 verilerine göre çekilen tüketici kredisi toplamı 388 milyar liraya çıkarken bu rakamın 191 milyar 500 milyon lirasını konut kredileri oluşturdu. Bankalar Birliği’nin son verilerine göre 25-55 yaş arasında kredi kullanan kişi sayısı 3 aylık dönemde 1 milyon 891 bin 892 kişi olarak gözleniyor. Uzmanlar bu yaş grubundaki kişilerin krediyi daha çok ev almak için kullandığını dile getirdi. Gençlerin konut almak için kredi çekmesinin aileler tarafından desteklendiği de dile getirildi.

  • Ev alanların %70'i genç
  • Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, son dönemde yaptıkları satışlarda 10 konuttan 7'sini 25-45 yaş arası gençlere satmaya başladıklarını söyledi. Beylikdüzü bölgesinde çok sayıda projeye imza attıklarını belirten Gül, “Beykent'te 30 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan Avenue İstanbul projemizde de aynı trendi görüyoruz. İnşaat yaptığımız bölgede genç beyazyaka nüfusu fazla ve bu gençler kendi evlerinde oturmak istiyor. Satış ofisleri gençlerşe doluyor. Projemiz 736 daire, 40 ofis, 170 mağazayı barındıran bir AVM’den oluşuyor. Avenue İstanbul’da metrekare birim fiyatları lansmana özel 4 bin liradan başlıyor” bilgisini verdi.
#Konut
#Ev
#Kampanya
6 yıl önce