|

Güven sorgusu

Piyasaların hükümete olan güvensizliğinden endişe eden IMF şefi Juha Kahkonen, dövizde yaşanan dalgalanmayı mercek altına aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 21/07/2001 Saturday
Güncelleme: 14:14 - 16/06/2017 Friday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Hükümete olan güvensizlik, yeni ekonomik programına kredi desteği veren IMF'yi de endişelendirmeye başladı. Devlet Bakanı Kemal Derviş tarafindan hazırlanan yeni ekonomik programa 15 milyar dolarlik kredi desteği veren Uluslararası Para Fonu (IMF), hükümete olan güvensizlikten rahatsız olmaya başladı. Türkiye'de 9. gözden geçirme incemelerini sürdüren IMF Türkiye Masasi Sefi Juha Kahkonen başkanlığındaki teknik heyetin, güven bunalımını sorguladığı ve hükümete olan güvensizligin devam etmesi halinde programin sekteye uğrayabileceğini söylediği bildirildi.

Türkiye'deki incemelerini sürdüren IMF şefi Kahkonen başkanlığındaki heyetin, haftabaşında döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayı mercek altına aldı. IMF uzmanlarının, Merkez Bankası'nın faizleri yükseltmesine ragmen, dövizlerde düşüşün yaşanmaması karşısında şaşırdıkları ve tepkilerini "Bu durum hiç bir iktisat kuralı ile açıklanamaz" dediği ögrenildi. IMF heyetinin, dövizdeki dalgalanmalarin yabanci bankalarin spekülatif hareketlerinin yaninda, hükümete olan güvensizligin de etkili olduğuna inandıkları kaydedildi.

IMF Karakoyunlu ve Toskay'la görüştü

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Tunca Toskay, IMF Türkiye Masası şefi Juha Kahkonen'i makamında kabul ederek bir süre görüştü. Devlet Bakanı Toskay'ın, Kahkonen ile yeni Başbakanlık binasında, saat 10.30'da başlayan görüşmesi yaklaşık bir saat 20 dakika sürdü. Görüşme ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 years ago